Tekkeköy'de tarıma 'bilimsel dokunuş'

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde tarım yapılan mahallelerde başlatılan proje kapsamında 'toprak analizi' yapılıp, tarımdaki çeşitlilik ve verimin artırılması amaçlanıyor

Tekkeköy Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde kent genelinde uygulanmak üzere "Tarımda Verimliliği Artırma ve Alternatif Tarım Ürünleri" projesi başlatıldı. Muhtar İşleri Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ziraat mühendisleri, 63 mahallede çalışmalara başladı.

TOPRAK ANALİZİ YAPILIYOR
Ekiplerce tarlalardan toprak örnekleri alınarak incelenmesi için yetkili laboratuvarlara gönderiliyor. Proje çerçevesinde bu örneklerden elde edilecek bilginin tarımdaki çeşitlilik ve verimi artırmak üzere kullanılması hedefleniyor.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tarımın gelişmesi, çiftçilerimizin kalkınması adına birçok çalışmayı hayata geçirdik" dedi. Muhtar İşleri Müdürü Enver Ağırlar ise toprak analizlerinin ışığında çiftçilere gerekli desteği vereceklerini belirtti.

TOHUM DESTEĞİ VERİLECEK
Enver Ağırlar, şöyle konuştu; "Bölgemizde tarımı geliştirmek adına çiftçi eğitimleri düzenlemiş, alternatif tarım ürünlerine yönelik destekler vermiştik. Şimdi de 'Tarımda Verimliliği Artırma ve Alternatif Tarım Ürünleri' projemizle desteğimizi sürdürüyoruz. Toprağımızın daha sağlıklı, daha verimli hale gelebilmesi için 63 mahallemizde toprak analizleri alıyoruz. Bunların sonuçlarına göre çiftçimize, hangi alanda nasıl gübre kullanacaklarına, zararlılarla nasıl mücadele edeceklerine, birim alanda verimi ne kadar yükseltebileceklerine dair destek vereceğiz. Ayrıca alternatif tarım ürünü olarak da gereken neyse yanlarında olacağız. Bu çerçevede ‘salep, çilek, ceviz, kiraz, incir, reglas’ projesini yaptık. Bu projenin de buğday, yonca, yulaf reglas tohumu dağıtımları kısa sürede yapılacak."

Selçuk KAYA