Tekkeköy'de TEKNOFEST'e kadar durmak yok

TAKİP ET

Tekkeköy'de kentin tarihi mekanlarının turizme kazandırılması ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması için yoğun bir mesai harcanıyor. Başkan Hasan Togar, "TEKNOFEST'e kadar durmak yok" dedi

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde tarihi ve kültürel mekanların turizme kazandırılması konusunda yoğun mesai harcanırken aynı zamanda park ve bahçelerde kent mobilyaları ve peyzaj çalışmaları sürüyor. 

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, Masal Ormanı, Etkinlik Meydanı projeleri kapsamında TEKNOFEST öncesinde kentin turizm değerleri ön plana çıkarılıyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, kente yeni yaşam alanları kazandırmak istediklerini söyledi.

YENİ YAŞAM ALANLARI
Başkan Hasan Togar, Kurtuluş Mahallesi'nde içerisinde yürüyüş yolları, basketbol, hentbol ve mini futbol sahaları, kamelyaları, spor alanları, bankları, oyun alanlarının yanında peyzajı, çevre düzenlemesi ve kent mobilyaları konuşlandırılan, 7'den 70'e herkesin aktif bir şekilde kullanabileceği bir yaşam alanı kazandıracaklarını belirtti.

TEKKEKÖY'E ETKİNLİK MEYDANI
Aynı zamanda Şehit Burak Zor Parkı'nda yenileme çalışmaları devam ederken, Tekkeköy Belediyesi'nin hemen yanında bulunan yaklaşık 6 bin metrekarelik arazide konser, festival, toplantı, miting gibi her türlü açık alan etkinliğinin yapılabileceği meydan hazırlanıyor.

TEKNOFEST'E YETİŞTİRECEĞİZ
Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde devam eden çalışmaları eşiyle birlikte ziyaret eden Başkan Hasan Togar, "Arkeoloji Vadimizi özellikle şehrimizin ev sahipliğinde yapılacak olan TEKNOFEST ve yaz mevsimine kadar tüm donanımlarıyla hazır hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

MASAL ORMANI PROJESİ
Masal Ormanı projesi hakkında bilgi veren Hasan Togar, "Tekkeköy'de hemen herkesin çocukluğunun hatıralarını ve izlerini taşıyan hepimizin bildiği ismiyle Hacı Ali Ekinci Ormanı eşsiz konumu, manzarası ve tabiatıyla şehrimizin her ilçesinden insanımızın ziyaret edeceği gün boyu vakit geçireceği muhteşem bir yer haline geliyor. Tarihimizin ve geçmişimizin masal kahramanlarının, küçük küçük köylerin, kır kahvesinin, tomruk restoranın, yürüyüş yollarının, seyir terası, park, oyun ve spor alanları ve kamelyaların içinde bulunduğu Masal Ormanı projesini önümüzdeki yıla hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

 Kentteki park ve bahçelerde yürüyüş yolu, kamelyalar, süs havuzları, oturma ve spor alanları yenileniyor.

Tekkeköy'ün seyir terası Hacı Ali Ekinci Ormanı'na çocuklar için masal kahramanları ve oyun parkı alanları, küçük köyler, kır kahvesi ve tomruk restoran gibi yaşam alanları yapılacak.

Dünya kültür mirası olarak dikkat çeken ve binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde yaz aylarında insanların piknik yapıp günün stresini atacakları mesire alanları oluşturuluyor. 

Haber: N. Alper CABBAR