Tekkeköy'deki O Arsanın Satışına Meclisten Onay Çıktı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı kapanış toplantısında, Tekkeköy ilçesinde bulunan 100 bin metrekarelik arazinin satışı oy çokluğu ile kabul edildi. İşte detaylar...

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi (SBB) Nisan ayı kapanış oturumu, Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda satışı gündeme gelen 100 bin metrekarelik arazi ile ilgili komisyon raporu okundu.

Raporun ardından CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Tekkeköy ilçesindeki arazinin satışına karşı çıkarak, bölge havasının sanayi tesisleri ile kirletildiğini bu nedenle satılacak arazinin de 'sanayi alanı' vasfı ile satışa çıkartılmasını eleştirdi. Tekcan, söz konusu arazinin sanayi vasfı kapsamından çıkartılarak konut ve benzeri bir alana dönüştürülmesini talep etti. 

YRP'DEN TEPKİ 

Toplantıda Yeniden Refah Partisi Tekkeköy Belediye Meclis Üyesi Özkan Karakaya'da satışa onay vermediğini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından 100 bin metrekarelik arazinin satışı için oylama yapıldı. Yapılan oylamada Tekkeköy ilçesinde mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arazinin satışı oy çokluğu ile onaylandı.

CERTEL KONUŞTU 

AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, “Söz konusu teklif, arsanın satışı için encümene yetki verilmesi teklifidir. Burası herkese açık ihale usulü ile satışa çıkacaktır. Burada bir yere hedeflenmiş, oranın alacağı şekilde bir algı doğru değildir. Buraya girmek isteyen, maddi durumu müsait olan çevrelerin de ihaleye girerek, buranın daha yüksek fiyata satılmasının önünü açabilirler. Madde üzerinde meclis üyelerinden birçok öneri geldi. Satışa çıkartılacak alanın konut alanına ya da başka bir ticari faaliyete çevrilmesi şeklinde ama burası sanayi alanı olan bir bölge. Samsun’da sanayi alanı olan bölge zaten yeterince yok. Hem azot hem de bakır fabrikasının olduğu bölgede sanayi imarlı bir yerin konuta çevrilmesi hem ekonomik değil, hem de sağlık açısından bir tereddütleri var ise o açıdan da doğru değil. Fabrikalara yakın olmayı kimse tercih etmeyecektir. Satış açısından da düşünülüyorsa rantabl olmayacaktır. Dolayısıyla burada belediyemize gelir getirmesi, faiz ödemelerinin yükselmemesi ve borçlanmanın azaltılması manasında bu tür yerlerin belediyemizin gelir kaynağı olarak kullanılması doğrudur” dedi. 

Öte yandan "SASKİ Genel Müdürü adına yetkili sendika ile sözleşme imzalamak için büyükşehir belediye başkanına yetki verilmesi teklifi" madde oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.  

Samsun'daki zehir depolarına komşu parsel satışta! - Habere gitmek için tıkla

samsun tekkeköy