Tekkeköy'e erken yatırım yapan kazanacak

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bir süredir çeşitli nedenlerden dolayı inşaat çalışmalarının durduğu 250 Yataklı Devlet Hastanesi'nde 'makine ve çekiç sesleri' yeniden yükselmeye başladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ankara'da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Samsun milletvekilleri ile kurduğu yoğun temaslar sonucunda 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmalarının yeniden başlayacağını müjdeledi.

Başkan Hasan Togar, "Bir asırlık özlemimiz ve ilçemizin kanayan yarası diniyor. 2024 yılında hasta kabulüne başlayacak olan hastanemiz sağlık yönünden önemli bir eksikliği gidermenin yanında ilçemizi 24 saat yaşamın olduğu bir kent haline getirecek" dedi.

Togar, "Yüklenici firmanın sorumlu mühendisinin söylemleri ve ön görüleriyle dile getirdiğine göre; 250 yataklı normal standartların çok üstünde bir hastanenin kenti nasıl değiştireceğini ve geliştireceğini henüz tam idrakında değilsiniz. İki şehir hastanesi bitirmiş biri olarak söylüyor diyor ki; 'Tekkeköy'deki domino etkisine hazırlanın.' Konut, sosyal tesis, alt ve üst yapısıyla etrafındaki ticari alanlar, eczane ve Tekkeköy'ün tüm paydaşlarına ilan ediyoruz. Tekkeköy'e yatırım yapanlar kazanacaklar. Kalkınma hamlesi Tekkeköy'de start almıştır. Hastanenin ikmal ihalesi dahi çalışırken yapılacak ve en kısa sürede tüm iç ve dış tüm donanımları tamamlanacak" şeklinde konuştu.