Tekkeköy TEKNOFEST'e hazırlanıyor

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022'ye hazırlanan Tekkeköy Belediyesi, sportif, eğitim ve kentleşme yatırımlarını hızlandırdı. Başkan Hasan Togar, "Tekkeköy her alanda TEKNOFEST'e hazırlanıyor" dedi

Samsun'da 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali öncesinde Tekkeköy'de sportif, eğitim ve kentleşme alanında düzenlemeler devam ediyor.

Çarşamba Havalimanı'na olan yakınlığı nedeniyle TEKNOFEST 2022'ye daha kapsamlı hazırlanan Tekkeköy Belediyesi, yapımına başlanan 7,5 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu ve 1000 seyirci kapasiteli stadyum inşaatındaki çalışmaları hızlandırdı.

Aynı zamanda OMÜ ile imzalanan 'TEKNOFEST Proje Yazma Tekniği Eğitimi' protokolü çerçevesinde öğretmenler, okullarında öğrencileriyle birlikte projeler hazırlayabilmek için proje fikri üretme ve proje yazma sürecinin tüm aşamalarına yönelik eğitim alıyor.

SPORTİF YATIRIMLAR YÜKSELİYOR
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali öncesinde tüm projelerimiz gibi ilçemiz ve şehrimiz için büyük önem arz eden 7,5 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu projemizi de tam anlamıyla bitirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Aynı zamanda amatör ve lisanslı sporcularımız ile 7'den 70'e tüm halkımızın her türlü sportif aktivitelerde kullanabilecekleri 1000 seyirci kapasiteli stadyumumuzu da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Başkan Hasan Togar, "İlçemizde görev yapan eğitim çalışanlarına TEKNOFEST yarışmalarına yönelik proje yazma tekniği eğitim protokolü çerçevesinde faaliyetlerimiz başladı. Tekkeköy her alanda TEKNOFEST'e hazırlanmaya devam ediyor" diye konuştu.

7,5 km'lik Bisiklet ve Yürüyüş Yolu

1000 Seyirci Kapasiteli Stadyum

OKUL BAHÇESİNE DEV SPOR KOMPLEKSİ
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Ülkemizin geleceği için örnek evlatlarımızın yetiştirildiği Tekkeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun bahçesine okul saatlerinde öğrencilerimizin, hafta sonları mahallemizin tüm gençlerinin kullanabileceği örnek bir spor tesisi daha kazandırarak hizmete sunduk" dedi. N. Alper CABBAR