Tekkeköy'de Atıl durumdaki okul binaları 'konak' oluyor

TAKİP ET

Tekkeköy Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde kullanılmayan atıl durumdaki okul binaları, 'Köy Konakları' projesi kapsamında özellikle kadınlar ve çocuklar için yaşam merkezine dönüştürülüyor

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde kullanılmayan atıl durumdaki okul binaları 'Köy Konakları'na dönüştürülüyor. Özellikle kırsal mahallerlerdeki kadınlar ve çocuklar için kurs, kültür ve sanat, çeşitli etkinlikler yapılmak üzere yeniden tasarlanan atıl durumdaki okul binaları, yaşam merkezine dönüyor.

KÖY KONAKLARI PROJESİ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizin dört bir yanındaki kullanılmayan atıl durumdaki okul binalarımızı gerekli tadilatların ardından muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz ve gençlerimiz başta olmak üzere yediden yetmişe herkesin kullanabileceği köy konaklarına çevirmeye devam ediyoruz" dedi.

TÜM İHTİYAÇLAR DÜŞÜNÜLDÜ 

Başkan Hasan Togar, "İçerisinde muhtar odası, kurs sınıfları, etkinlik ve toplantı salonları ile önünde her türlü açık hava etkinliklerinin düzenlendiği bahçesi, etrafında kamelya ve çocuk oyun alanları ile mahalle sakinleri tarafından aktif kullanılan köy konaklarımızı her mahallemize armağan edeceğiz" diye konuştu.

Haber: Feride SEZGİN