Tekkeköy'de Çetin kış şartlarına meydan okudular

TAKİP ET

Tekkeköy'de kırsalda yaklaşık 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ulaşıma kapanan yolların açılması için seferber olan ekipler, çetin kış şartlarına meydan okudu. Başkan Hasan Togar, şantiyeden köylere adım adım çalışmaları kontrol etti

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde kar yağışının başlamasının ardından iş makinelerini özellikle kırsalda ulaşıma kapanan yolları açmak için seferber eden Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hasan Togar, gece gündüz devam eden çalışmaları yakından takip etti.

Tekkeköy halkının mağduriyet yaşatmaması için ekiplerin sahada olduğunu belirten Başkan Hasan Togar, AK Parti İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, yönetim kurulu üyesi Üzeyir Bahadır, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Fen İşleri Şantiyesi'nde koordinasyon toplantısı düzenledi.

KIRSALDAKİ ANA BAĞLANTI YOLLARINI ULAŞIMA AÇTIK
Yaklaşık 1-1,5 metrenin üzerine çıkan kar kalınlığı ile mücadele için çalışmaların sürdüğünü ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ve ulaşımda aksamaların olmaması için tüm ekip ve iş makineleriyle sahada olduklarını kaydeden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, şöyle konuştu;
"Ana bağlantı yollarının açılmasına rağmen kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelebiliyor. Kar yağışının şiddetli şekilde devam edeceği uyarılar yapılıyor. Kırsal mahallelerde etkisini sürdüreceğinden dolayı ulaşımda aksamaların oluşmaması, can ve mal kaybına neden olmaması için vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında evlerinden çıkmaması, dikkatli ve tedbirli olması önemle duyurulur."

33 KÖYDE ÇALIŞIYORUZ
Kırsaldaki 33 köyde kar yağışının devam ettiğini kaydeden Başkan Hasan Togar, "Belediye ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kontak kapatmadık. İlçemizin her bir noktasında mahalle mahalle, sokak sokak, vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için karla mücadele ekiplerimiz gündüz olduğu gibi gecede özverili çalışmalarına mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 kesintisiz devam ediyor" diye konuştu.

BUZLANMAYA KARŞI TUZLAMA ÇALIŞMASI
Gece saatlerinde özellikle kar yağışı sonrası buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yürüten ekipleri ziyaret eden Hasan Togar, "Tüm ekiplerimiz ve iş makinelerimiz ile sahadayız. Yer yer 1,5 metreyi bulan karla mücadele ederek bütün grup yollarını açmış bulunmaktayız. Mahalle ve sokak aralarında kapalı olan yollarımızı da açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tekkeköy zabıta ekipleri, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar ve sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına her gün yiyecek ve yem bıraktı.

Tekkeköy'de kar yağışına rağmen sosyal yardım ekipleri, şartlar ne kadar zor ve ne kadar imkansız olursa olsun her türlü engeli aşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara 'gıda, yakacak ve sıcak yemek' götürdü.

Fen İşleri Şantiyesi'nde belediye amirleriyle koordinasyon toplantısı yapan Başkan Hasan Togar, ekiplerle birlikte kara saplanmış arabaları kurtardı, vatandaşlarla sohbet etti.  N. Alper CABBAR