Tekkeköylü Öğrenciler Varilden Soba Üretti

TAKİP ET

Tekkeköy Ali-Emine Kahvecioğlu MTAL öğrencileri, atıl varilleri dış mekan sobaya dönüştürdü. Sobalar, deprem bölgesindeki çadır ve koyteyner kentlere gönderildi. Başkan Hasan Togar, gençlere teşekkür etti

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kentte büyük yıkımlara neden olan depremler sonrasında ülke genelinde depremzedeler için seferberlik ilan edildi. Depremin soğuk kış günlerine denk gelmesi nedeniyle çadır ve koyteyner kentlerde ısınma sorununa çözüm bulmak için bölgeye ısıtıcı ve soba, yakacak temini sağlanıyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise öğretmenleriyle birlikte atıl varilleri sobaya çeviriyor. Yapımı tamamlanan varil sobalar, Tekkeköy Belediyesi'nin AFAD ile organizesinde ihtiyaç duyulan deprem bölgesindeki çadır ve koyteyner kentlere gönderildi.

ATIL VARİLLER SOBAYA DÖNÜŞTÜ
Tekkeköy Belelediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizdeki Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, asrın felaketindeki depremzede kardeşlerimizin ve sahadaki görevlilerimizin bir nebze olsun enkaz başında dinlenip ısınmasını sağlamak ve ailelerimizin olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi için fedakarca, canla başla çalışarak sıfır atıklardan dış mekan sobaları ürettiler. Biz de gençlerimizin ürettiği bu el emeği göz nuru dış mekan sobalarını afet bölgesine gönderdik" dedi.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Mustafa Kemal Atatürk'ün "En iyi kişi kendinden çok ait olduğu sosyal toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendini adayan insandır.'' sözlerini hatırlatan Başkan Hasan Togar, şöyle konuştu; "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu zor günlerde dimdik duran bu aziz millet için yaptığı katkıları tebrik ediyor ve Rabbimden birlik, beraberliğimizin daim olmasını diliyorum."

N. Alper CABBAR

Resimaltı: (2-3): Tekkeköy Ali-Emine Kahvecioğlu MTAL öğrencileri, atıl varilleri sobaya dönüştürdü. Yapımı tamamlanan sobalar, deprem bölgesindeki çadır ve koyteyner kentlere gönderildi. 

Resimaltı(4): Tekkeköy Belelediye Başkanı Hasan Togar