TEKNOFEST, 1 Milyon 630 Bin Yarışmacı Başvurusuyla Rekor Kırdı

TAKİP ET

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl katılım rekorunu kırdı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen etkinlik, geçen yıl 1 milyon katılımcıyla rekor kırmışken, bu yıl 1 milyon 630 bin başvuruyla bu rekora bir yenisini ekledi.

TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve diğer etkinliklerle teknoloji alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, Türkiye'nin teknoloji üretim ve geliştirme konusundaki potansiyelini ortaya koymak ve toplumun teknolojiye olan ilgisini artırmak amacıyla da önemli bir rol üstleniyor.

Bu yıl Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST 2024'e, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıla göre katılımın neredeyse iki katına çıkması, teknolojiye olan ilginin ve bilincin giderek arttığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

TEKNOFEST, başladığı günden bu yana katılımında sürekli bir artış gösteriyor. 2018'de 20 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takımla başlayan etkinlik, her geçen yıl daha da büyüyerek Türkiye'nin teknoloji potansiyelini ve gençlerinin yeteneklerini ortaya koymaya devam ediyor.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yine, yeni, yeniden rekor kırdık. 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusu, 788 bin 161 takım başvurusu. Ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh yarınları için Milli Teknoloji Hamlesi'nin dev dip dalgası TEKNOFEST 2024 kendi rekorlarını kırmaya geliyor." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride gerçekleştirilecek teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapacak, böylece Türkiye'nin genç yeteneklerini ve teknolojiye olan ilgisini bir kez daha ortaya koyacak.

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları TEKNOFEST 2024 TEKNOFESTe başvuru sayısı rekor kırdı TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar 1 milyon 630 bin yarışmacı teknoloji samsun haber gündem haber