TEKNOFEST 2022 Samsun, TEKNOFEST Karadeniz Oldu! İsim Neden Değişti?

TAKİP ET

Gelecek yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST Samsun'un isminin TEKNOFEST Karadeniz olarak tanımlanması, 'etkinliğin kentteki ağırlığı ve merkez olma özelliği azalıyor mu?' sorularını beraberinde getirdi. Yetkililer merkez Samsun diyor ama vatandaşlar endişeli. 

zTürkiye'nin tek havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali TEKNOFEST, 2020 yılında Gaziantep'de, bu yıl ise İstanbul'da düzenlenmişti. TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da düzenlenme kararı alınmıştı. TEKNOFEST Samsun ismi ile duyurulan festivalin 'TEKNOFEST Karadeniz' olarak son dönemde tanımlanmaya başlanması ve çevre illerden program haberlerinin duyulması, 'etkinliğin kentteki ağırlığı ve merkez olma özelliği azalıyor mu?' endişelerini beraberinde getirdi. 

ÇEVRE İLLERDE DE YARIŞMA YAPILACAK

Gaziantep'te düzenlenen festival ile ilgili Güneydoğu Anadolu Bölgesi ifadesi kullanılmazken, Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST'in, 'Karadeniz TEKNOFEST' olarak son dönemde dillendirilmesi, etkinliğin birçok organizasyonunun kentten alındığı endişelerini güçlendirdi. Geçtiğimiz Ekim ayında Ordu Valisi Tuncay Sonel, Samsun merkezli Karadeniz'de yapılacak TEKNOFEST kapsamında Ordu'da da etkinliklerin gerçekleştirileceği bilgisini vermiş, bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini söylemişti. Samsun merkezli TEKNOFEST 2022'de çevre illerde yarışmalar yapılacağı, ancak finalin Samsun'da olacağı belirtilmişti.  Festivalin İsim değişikliği 'kafa karıştıran' nokta oldu. 

TEKNOFEST SAMSUN'UN RESMİ PROGRAMI AÇIKLANMADI 

Öte yandan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı İcra Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile 4 Kasım'da Samsun'a gelmiş ve festivalin yapılacağı Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde incelemelerde bulunmuştu. Bayraktar, kent merkezi ve çevresini de dolaşmış, sivil toplum kuruluşları ile bir toplantı gerçekleştirerek istişarelerde bulunmuştu. Bayraktar'ın ziyareti sonrası TEKNOFEST Samsun'un, TEKNOFEST Karadeniz olarak tanımlanmaya başlanması, kafaları karıştırdı. Samsun'da düzenlenecek TEKNOFEST'in resmi programı da henüz açıklanmadı. 

Ordu takvimi belirledi 

TEKNOFEST Samsun'un isminin, TEKNOFEST Karadeniz olarak anılmaya başlanması, etkinlik takviminden bazı organizasyonların çevre illere kaydırıldığı endişelerini güçlendirdi. Ordu, etkinlik takvimine dahil olduğunu geçtiğimiz Ekim ayında duyurmuştu. 

20 EKİM HHALK 

Bayraktar, TEKNOFEST heyeti ile birlikte 4 Kasım'da Samsun'a gelmiş ve festivalin yapılacağı Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde incelemelerde bulunmuştu. 

Azerbaycan ile eş zamanlı yapılacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek yıl Samsun'da gerçekleştirileceği duyurulan TEKNOFEST'in Azerbaycan ile eş zamanlı olarak yapılacağı bilgisini vermişti.

Haber: Zekeriya FIRAT