Temayül tamam sıra ankette

TAKİP ET

AK Parti Samsun'da 93 milletvekili aday adayı için elektronik olarak temayül yoklaması yaptı. Teşkilatın nabzını tutan AK Parti, iki farklı anket de yapacak.

AK Parti Samsun Milletvekili aday adaylığı için 93 başvuru yapıldı. Teşkilatın nabzını tutan AK Parti, Samsun Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirdiği e-temayül ile partililere kimi milletvekili olarak görmek istediklerini sordu. E-temayülde oylar klasik zarf ve pusula yerine bilgisayar ortamında elektronik olarak kullanıldı. 

'EN FAYDALI İSİMLERİ 
ÇIKARACAĞIZ'

Teşkilat mensupları, milletvekili olmasını istediği 9 kişinin ismini seçti. Sonuçların açıklanmayacağı temayülün ardından, AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için iki farklı anket daha yapacak.

SONUÇLAR 
GENEL MERKEZDE 

Temayül hakkında bilgi veren AK Parti Samsun İl Başkanvekili Mehmet Köse, “Milletvekilliği aday adaylığı için partimize yoğun bir teveccüh oldu. Buradan çıkan sonuçlar, elektronik ortamda kullanıldığı için direkt genel merkezimiz tarafından değerlendirebileceklerdir. E-temayül yaptığımız için klasik temayüllere nazaran zarf, pusula gibi ürünler kullanmıyoruz. Kabinlerin içerisinde bilgisayarlarımız vasıtasıyla partililerimiz oy kullanıyorlar. Her partili vekil olmasını istediği 9 adayı seçip, oyunu kullanıyor” dedi. 


  
TEŞKİLATIN 
NABZI TUTULDU 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta,  temayül yoklamasının teşkilatlar açısından önemli olduğunu söyledi. Yoklamaya partililerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Usta, şöyle devam etti: "Temayül yoklamasını Samsun'da her ilçede ayrı sandık kurarak ve elektronik sistemle yapıyoruz. Oylama biter bitmez bütün adayların ne kadar oy aldığı genel merkezimizde görünür olacak. Teknolojinin ciddi faydasını görüyoruz. Tabii bunları yapmak büyük cesaret de ister. Bunun için teknik altyapının gelişmiş olması gerekir. Ayrıca elektronik cihazların kullanımıyla ilgili vatandaşlarımızı cesaretlendirmek ve seçim sisteminin çok daha özgür ve demokratik olarak yapılabildiğini ve hiçbir müdahaleye açık olmayacağını göstermesi açısından güzel bir örnek."

EN DOĞRU İSİMLER 
BELİRLENECEK 

Usta, "Hepsine çıktıkları yolda başarılar diliyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin. İnşallah en güzel şekilde tamamlanır. Teşkilatımızın teveccühü de gayet güzel. Bu yoklama, teşkilatın fikirlerinin alınabilmesi açısından çok kıymetli. Her kademeden üyelerimiz oylarını kullanıyor. Hayırlısıyla en doğru, en faydalı olacak isimlerin Samsun'umuza nasip olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.  AA-İHA