Temel Karamollaoğlu'ndan KPSS tepkisi: Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Dün akşam meydana gelen gelişmeler endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Tabir-i caizse 'tuz koktu.' derler; hakikaten tuz koktu. Ne demek istiyorum, ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin" ifadelerini kullandı.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. KPSS sınavındaki şaibelere yönelik "Tuz koktu" benzetmesi yapan Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Dün akşam meydana gelen gelişmeler endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Tabir-i caizse 'tuz koktu.' derler; hakikaten tuz koktu. Ne demek istiyorum, ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin; çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi... Ne yapıldıysa yapıldı maalesef, yine burada bir hile gündeme geldi. İktidar, bu konuda da sınıfta kaldı maalesef. Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı. Sayın Cumhurbaşkanı önce ÖSYM iddiaları reddetti ancak sonra gerçekler ortaya çıkınca, gece yarısı bir görevden alma gerçekleştirildi Cumhurbaşkanı tarafından. Aslında bu önemli bir adım, bunu kabul ediyorum; fakat içinde bulunduğumuz şartların vahametini anlamak babında önemli. Yoksa bir kişiyi görevden almak, başka birtakım tayinleri yeniden yapmak hiçbir mana ifade etmiyor. Bu iktidar, bütün icraatlarıyla çürümüş olduğunu ortaya koyuyor. Bunun da bir tane çözümü var, artık bu iktidarın ömrü bitti, ilk seçimleri bekliyor, ilk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek. ve yerlerine ülkeyi düzgün yönetecek, rayına oturtacak bir anlayış gelecek" dedi.