'Tenis İşi Bizde' Sözü Kafaları Karıştırdı

TAKİP ET

Sosyal tesisleri 'mali külfet getiriyor' diyerek özelleştirip kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, tenis tesislerini 'biz işleteceğiz' sözü şaşırttıı. Golf tesisleri ihalesine '8 adet tenis kortu ve binası' şartı ise herkesin kafasını karıştırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesisleri 'mali külfet getiriyor' diyerek özelleştirip kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, Tenis Kulübü'nün tesislerini "Biz işleteceğiz" demesi kafaları karıştırdı. Diğer yandan Golf tesisleri ihalesine '8 adet tenis kortu ve binası' şartı koyan Mustafa Demir'in, tenis tesisleri ile ilgili ilerleyen dönemde vereceği karar merak konusu oldu.

SBB Başkanı Mustafa Demir, Ağustos 2020'de gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde belediyenin iktisadi işletme yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek, "700 bin lira zarar etmiş işletmeler. Hem vatandaşa hem bize mali külfet getiriyor. Geçmişten beri tesisler zarar ediyordu. Tesislerin kiralanmasıyla hem zararlar ortadan kalkmış olacak hem de belediyeye ilave gelir olmuş olacak" demişti.

'KIZILIRMAK DELTASI, AMİSOS VE SEVGİ KAFE' KİRALANDI
Başkan Mustafa Demir, belediyeye ait sosyal tesislerin özelleştirmesinin önünü açan yetkiyi aldıktan sonra 'zarar eden ve bütçeye mali yük getirdiğini öne sürdüğü' Sevgi Kafe, Amisos Kafe, Kızılırmak Deltası'nda bulunan otel, kafeterya ve bangulov evler gibi sosyal tesisleri kiraya verdi.

SBB Başkanı Mustafa Demir

GOLF TESİSLERİ'NE 'TENİS KORTU' ŞARTI
Ayrıca Saathane Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Tarihi Taşhan'ın da 'kafetarya - restaurant' olarak 10 yıllığına kiraya veren Mustafa Demir, Golf Tesisleri'ni de 35 bin 500 TL aylık bedelle 10 yıl süreli kiraya vermek için kapalı zarf usulü ihale açtı. İhale 3 Şubat'ta gerçekleşecek.

TENİS KULÜBÜ'NÜ BELEDİYE İŞLETECEK
Golf Tesisleri'nin ihale şartnamesinde; 'oto parkına 8 tane tenis kortu ile tesis binası ve 140 araçlık otopark yapılması' maddesi dikkat çekti. Belediyenin iktisadi işletme yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek sosyal tesisleri bir bir kiralayan SBB Başkanı Mustafa Demir'in, 'Millet Bahçesi' ilan edilen Doğupark'ta bulunan ve 'yeni projelerde kullanılmak üzere çıkın tebligatı' gönderdiği kira sözleşmesi sona eren Samsun Tenis Kulübü için ise, "Biz işleteceğiz" demesi kafaları karıştırdı.

AKİBETİ MERAK KONUSU
Büyükşehir'e ait sosyal tesislerin 'mali külfet' getirdiğini belirterek kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, "Tenis tesisleri kapatılmayacak, belediye işletmeye devam edecek. Daha etkin bir şekilde" demesi, aynı zamanda Golf Tesisleri ihalesine 'tenis kortu yapılması şartı' maddesi koyması, ilerleyen dönemlerde tenis tesislerinin akibetini merak konusu haline getirdi.

 7 Mart 2020 tarihli HHALK Gazetesi

15 Kasım 2021 tarihli HHALK Gazetesi

27 Ocak 2022 tarihli HHALK Gazetesi

Haber: N. Alper CABBAR