Terme'de Afetlere Hazırlık Çalışması Başladı

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, afetlere hazırlık konusunda çalışmaların başladığını vurgulayarak, "Afet öncesine önlem aldığımız kadar afet sonrasını da hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE), Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gönüllülük esasıyla faaliyet gösteren derneğin hizmetlerini anlatan TAKE Başkanı Arif Çelik, insan hayatına gönüllü olarak hizmet ettiklerini ve Türkiye’deki öncü dernekler arasında yer aldıklarını belirtti.

Çelik, TAKE'nin kaza, kayıp, kurtarma ve afet gibi durumlarda AFAD ile koordineli bir şekilde sahada hizmete hazır olduğunu ifade ederek, ekibin uzman kadrolarıyla her zaman göreve hazır olduklarını vurguladı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise, TAKE'nin önemine değinerek, "Termemizde sizler kadar kapsamlı bir sivil toplum kuruluşunun olmasından şehrimiz adına gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye tarihinin en büyük afetiyle yüzleştik. Depremde sağlam yapıların önemi kadar aynı zamanda olası bir afete karşı arama kurtarma ekiplerinin kıymetini de gördük. Afet öncesine önlem aldığımız kadar afet sonrasını da hazırlıklı olmalıyız.

Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken deprem kuşağında bulunan ülkemizde bir daha afet yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Bölgede eşi benzeri olmayan, insan hayatına gönüllü olan TAKE’nin gelişimi için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.