Terme'de 'Hıdırellez Şenliği'

TAKİP ET

Terme'de düzenlenen Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri, oldukça eğlenceli görüntülere sahne oldu. Şenlikte at yarışları nefesleri kesti, ünlü sanatçılar Eypio ve MC Doğukan Alsay binlerce Termeli'yi coşturdu

Baharın müjdeleyicisi Hıdırellez Terme'de yıllardır çeşitli etkinlerle kutlanıyor. Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 24'ncüsü düzenlenen Sakarlı Hıdırellez Kültür, Sanat ve Spor Şenliği, pandemi dolayısıyla 2 yıl aranın ardından "Marka Şehir Terme" mottosu eşliğinde büyük coşkuyla başladı.

Türkiye'nin çeşitli noktalarından at yarışları, güreşler, konserler ve diğer birçok etkinlik için şenlik alanına gelen vatandaşlar festivalin tadına vardı. Fuar alanı da bulunan festivalde tarım makineleri ve 2. el minibüs pazarı da sergilendi. 

MUHTEŞEM KONSERLER
Sakarlı Hıdırellez Festivali'nin ilk gününde sahneye çıkan Eypio ve MC Doğukan Alsay, muhteşem sahne performanslarıyla Termelilere harika bir akşam yaşattı. Yerel sanatçılar Ümit Kurşun, Şeyda Karadeniz ve Ozan Keskin ise Termelilerin kulaklarının pasını sildi. Rahvan At Yarışmaları'nda derece girenlere kupaları ve ödülleri takdim edildi.

MARKA ŞEHİR TERME’ TANITILIYOR
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, on binlerce kişinin katılım sağladığı Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyduklarını dile getirerek, "Bu yıl 24. kez şenliğimizde bir araya geliyoruz. Baharın temsili Hıdırellez şenliklerimiz ne yazık ki ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla 2 yıldır gerçekleştirilemiyordu. Pandeminin sona yaklaşmasıyla Termeli hemşehrilerimizi ve tüm yurttaşlarımızı festivalimizde ağırlıyoruz. Ülke geneline ismini duyurmuş olan, Termemizde üretilen tarım makineleri ile 2. el minibüslerimizi, meşhur Terme Pidemizi ve pirincimizi ‘Marka Şehir Terme’ sloganıyla da fuar alanlarımızda sergiliyor, tanıtımını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Şenliklerin ilk gününde at yarışları, halk oyunları gösterisi ve sahne gösterilerinin gerçekleştiğini söyleyen Başkan Ali Kılıç, "Şenliğimize katılan ve destek olan herkese Terme halkı adına teşekkür ediyorum. Festivalimizi her sene geliştirerek daha kapsamlı organizasyonlara imza atmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Terme'de düzenlenen Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri'nde halk oyunları gösterileri ve çocuklar için de çeşitli etkinlikler yer aldı. 

Geleneksel Rahvan At Yarışları'nda dereceye giren at sahiplerine ödülleri verildi.

Ünlü sanatçıları Eypio ve MC Doğukan Alsay, muhteşem sahne performanslarıyla binlerce Termeli'ye unutulmaz bir konser verdi. N. Alper CABBAR