Terme Kozluk'ta yürek sızlatan görüntüler

TAKİP ET

Samsun'un Terme İlçesi Kozluk Mahallesi'ne yuva yapmaya gelen leyleklerden bazıları, elektrik çarpması sonucu telef oldu. Muhtar Vekili Ayşenur Yiğit önlem çağrısı yaptı. 

Kozluk Mahallesi'nde Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) ve Terme Belediyesi işbirliği ile geçtiğimiz yıllarda leylekler için 7 adet özel yuva yerleştirilmişti. 
Kozluk Mahallesi'ni şu günlerde mesken tutan leyleklerden bazıları, elektrik direklerine yuva yapınca elektrik çarpması sonucu telef oldu. 

YEDAŞ'A BAŞVURU YAPILACAK 

Kozluk Mahallesi Muhtar vekili Ayşenur Yiğit yaşanan üzüntülü hadiseden dolayı şunları söyledi: "Havaların ısınmasıyla birlikte leylekler de mahallemize gelmeye başladı. Her geçen gün sayıları artarak devam ediyor. Bu durumda bizleri mutlu ediyor. Gelen leylekler elektrik direklerinin üzerine yuvaları yapıyorlar. Bazen istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Leylekler elektrik akımına kapılarak telef oluyorlar. Bu kazaların yaşanmaması için YEDAŞ’a resmi başvurularımızı yapacağız. İlgi ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

Samsun'un Terme İlçesi Kozluk Mahallesi'ne yuva yapmaya gelen leyleklerden bazıları, elektrik çarpması sonucu telef oldu. YEDAŞ'a önlem çağrısı yapıldı.  Zekeriya FIRAT