Terme Taekwondo Şampiyonaya Damga Vurdu

TAKİP ET

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından, düzenlenen 8. WT Dünya Başkanlık Kupası sona erdi. Terme Taekwondo Kulübü'nün sporcusu Nisanur Akay, Sırbistan'da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. 

60 ÜLKEDEN 2500 SPORCU

İstanbul'da düzenlenen şampiyonada para taekwondo ve poomsae müsabakaları da yapıldı. Organizasyonda yaklaşık 60 ülkeden 2 bin 500 civarında sporcu mücadele etti. G-2 kategorisindeki organizasyonlar Paris 2024 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’na kota puanı verecek. Şubat ayının ilk haftasında ülkemiz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyanın gözünü çevirdiği nokta oldu. Bu organizasyonlar Taekwondo milli takım havuzunun oluşturulmasında büyük bir önem taşıdı. Terme Taekwondo Kulübü'nden Nisanur Akay 1. Ecrin Karabıyık 2. Gökçenur Şirin, Eylül Karadaş ve Emine Karaçuka 3.'lük elde etti. 


YENİ İSİMLER KAZANDIRILIYOR

Türkiye’nin en çok madalya kazanan kulübü olduklarını dile getiren Terme Taekwondo Kulübü antrenörü Murat Özden, "Bu sonuçların ardından Şampiyon olan sporcumuz Nisanur Akay Ekim ayında Sırbistan’da yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi milli takım formasıyla temsil edecek. Gökçenur Şirin, Emine Karaçuka ve Eylül Karadaş ise Olimpiyat Havuzuna alım kriterini aşarak olimpik Havuza dahil olacaklar. İlçemize ve kulübümüze yeniden yeni isimleri de ekleyerek milli sporcular kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğrencilerimi yüksek azim, gayret, inanç ve mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.  

Zekai ANIL


Antrenör Murat Özden, sporcuların çok çalıştığını ifade ederek, "Allah hepsine başarılarla dolu bir hayat nasip etsin. Bizlere destek olan yanımızda olan dualarını eksik etmeyen herkese öğrencilerime, velilerime Terme Taekwondo ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Tebrikler çocuklar."