Terme'ye dev atık merkezi

TAKİP ET

Samsun'un Terme İlçesi'nde 'sıfır atık' projesi ile kaynağında ayrıştırılan atıkların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Başkan Ali Kılıç, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşaatı inceledi

Terme Belediyesi tarafından ihalesi yapılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin inşaat çalışması başladı. Tesis tamamlandığında Karadeniz'in 2'inci 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi faaliyete geçecek.

Kent merkezinde birçok noktaya yerleştirilen mobil atık getirme noktaları ile kaynağında ayrıştırılan atıkların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ
"Sıfır Atık Yönetmeliği" kapsamında Terme Belediyesi'nce, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması ve atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılması adına çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, pil atıklarının birbirlerine karıştırılmadan ayrı ayrı atılabildiği "Mobil Atık Getirme Merkezleri" ilçenin dört bir yayına yerleştirildi. 

ÇEVREYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, çevreyi ve doğayı çok önemsediklerini belirterek, "Eğitimlerden, çevre bilincinin oluşmasına yönelik kampanyalara, gönüllü etkinliklerine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız hibe kapsamında 74 adet ambalaj ayıkları toplama kafesi, 10 adet atık yağ toplama kumbarası, 4 Adet büyük mobil atık getirme merkezi ve 236 adet çöp konteynerini ilçemize kazandırdık" dedi.

Terme Belediyesi, Karadeniz'in 2'inci 1. Sınıf Atık Getirme Tesisi'nin yapımına başladı.

Başkan Ali Kılıç, "Kent genelinde çeşitli noktalarda oluşturulan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile vatandaşların atıklarını geri dönüşüme kazandırması amaçlanıyor" dedi. N. Alper CABBAR