TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Zorunlu Teşvik Sigortasında Taksit Olmalı

TAKİP ET

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasında teşviğin artması gerektiğini belirterek, "Taksit imkanı getirilmeli "dedi. 

Zorunlu trafik sigorta sistemindeki basamakların genişletilmesini olumlu karşılayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı BendeviPalandöken, “1 Ocak 2023’ten itibaren zorunlu trafik sigortasında dinamik basamak sistemi ile fiyat kademelerine iki basamak daha eklenmesi sevindirici. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi trafik sigorta basamakları daha da genişletilerek hiç cezası olmayan sürücüler için verilecek yüzde 50 teşvik oranı artırılmalı "dedi. 

'TEŞVİK EDİLMELİ'

Palandöken, "5-10 yıl boyunca hiç kaza yapmayan, tek bir cezası bile olmayan sürücülerin zorunlu trafik sigortasında hatırı sayılır bir indirim yapılmalı ki trafik kazaları azalsın. Buna ilaveten dar gelirli vatandaşın belini büken yüksek sigorta ücretleri için bankalar ve sigorta şirketleri elini taşın altına koyarak daha önce var olan taksit imkanını yeniden getirmeli ve taksit sayısı artırılmalı” diye konuştu. 

HHALK