Tesla, Model Y Araçlarının ABD Fiyatlarına Zam Yapacak

TAKİP ET

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de satılan Model Y araçlarının fiyatlarını 1 Nisan itibarıyla 1.000 dolar artıracağını duyurdu.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk liderliğindeki şirket, cuma günü internet sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklamayla ABD'deki Model Y fiyatlarının artırılacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren tüm Model Y modellerinin fiyatlarının 1.000 dolar artırılacağı ifade edildi.

Daha önce 1 Mart tarihinde, arkadan itişli ve uzun menzilli Model Y araçlarının fiyatlarını 1.000 dolar artıran Tesla, bu artışla birlikte araç fiyatlarını sırasıyla 43,990 dolar ve 48,990 dolar olarak belirlemişti.

Tesla'nın açıklamasında, nisan ayındaki fiyat artışının mart ayındaki artışın üzerine çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgi verilmedi.

Şubat ayında, Avrupa ve Çin'de fiyatları düşüren Tesla, ardından ABD'deki bazı Model Y araçlarının fiyatlarını geçici olarak düşürmüştü.

CEO Elon Musk, mart ayında Tesla'nın üretim ve talep dengesini sağlama çabasının, fabrikaların sürekli üretime ihtiyacı olmasıyla tüketici talebinin mevsimsel dalgalanması arasındaki temel ikilemden kaynaklandığını belirtmişti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ABD Tesla zam ekonomi samsun samsunhaber haber gündem