Teşvik Kredisi Nedir Ve Kimler Yararlanabilir?

TAKİP ET

Yeni işletme kurmak her zaman zorlayıcı bir süreç olmuştur; özelliklede ekonomik açıdan. Sermaye yoksa yakınlarınızdan borç para isteme yoluna gidersiniz. Günümüzde ise buna gerek kalmıyor çünkü devlet yeni işletme açmak isteyen vatandaşlara yüksek oranlarda krediler sağlıyor. Hatta bu gün kadar sağlanan kredi tesvik sayesinde binlerce işletme kuruldu. Bunun yanında krediler uzun vadede ve oldukça uygun ödeme miktarları ile ilerde işletmeciyi sıkıntıya sokmuyor. Açılan işletmeler sayesinde yeni çalışma alanları meydana geliyor. Bu da daha çok kişinin istihdam edilmesi anlamı taşıyor. Bu krediyi almak içinse bir takım şartlara uygun olmak gerekiyor. Koşullara uymayan işletmelerin ya da girişimcilerin ise kredi alma şansı bulunmuyor.

Teşvik Kredisi Kime Verilir?

Teşvik kredisini almak isteyen kişilerin öncesinde iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Her şey detayına kadar öğrenilmeli. Girişimciler, devletin farklı kurumları tarafından sağlanabilen kredilerden kendisine en uygun olanını seçmeli. Detaylı araştırma yapılmasının önerilme sebebiyse bu alanda kredi sağlayan kurumların farklı şartları sunuyor olması. Örneğin kredi verme alanında oldukça sık bir şekilde ismi zikredilen KOSGEB sizden bir eğitime girmenizi talep ediyor. Üstelik kredi alabilmek için bu eğitimlerden mezun olmak zorunlu. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’yse, tarım ve hayvancılık için kullanılacak kredilerde ÇKS belgesi istiyor. Teşvik kredisi sağlayan kamu bankalarında ise standart şartlardan söz etmek mümkün değil çünkü kredi için istenen şartlar bankadan bankaya değişiyor.

Teşvik Kredisi Hangi Sektörlere Verilir?

Teşvik kredisi yalnızca bir sektöre bağlı olarak verilmez. Şartları karşılayan ve iş yeri kurmak isteyen herkes teşvik kredisinden yararlanabilir. Tabi burada dikkat edilmesi gereken nokta kredi alınacak kurumun şartlarına uyum sağlamak. Teşvik kredisinden iş durumu iyi olmayan esnafta yararlanabilir. Kredi hangi sektör olduğuna bakılmaksızın verilir. Hatta geçen yıl çekilen krediler ile hayvancılık yapan işletmeden, demir çelik sanayii işletesine kadar birçok işletme kurulmuştur. Üstelik kredi tamamen geri ödemesizdir. Bu krediden yararlanmak ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız; https://www.kreditesvik.com/girisimcilik-destek-programi-nedir/ adresini ziyaret edebilirisiniz. Teşvik kredisi ile aklınıza takılan soruların cevabını sitede bulabilirsiniz.