Tez-Koop-İş Sendikası'ndan 8 Mart'ta Güçlü Birlik ve Mücadele Çağrısı

TAKİP ET

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde toplumsal cinsiyet eşitliği, yoksulluk, şiddet ve işsizlikle mücadele ederek kadın haklarını savunma ve esnek çalışma biçimlerine karşı durma amacıyla bir basın açıklaması yapacak. Etkinlik, Taşocak Sahili'nde, 8 Mart 2024 Cuma günü saat 15:30'da gerçekleştirilecek.

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, cinsiyet eşitsizliği, ayrımcılık, yoksulluk, şiddet ve sömürüye karşı kadınların ve toplumun tüm kesimlerinin birleşmesi gerektiğinin altını çiziyor. Kadınların her alanda, özellikle de iş hayatında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve bu sorunları aşmak adına somut adımlar atılmasını savunuyor.

Şiddete, Yoksulluğa, İşsizliğe ve Savaşa Karşı Ortak Mücadele

Sendika, 8 Mart'ta toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalığı artırmak, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına son vermek, şiddetin önlenmesi ve kanunların etkin uygulanması için çağrıda bulunuyor. Bu özel günde, kadın haklarına yönelik duyarlı ve kapsamlı politikaların hayata geçirilmesinin önemi vurgulanmakta.

Basın Açıklaması İle Dayanışma Çağrısı

Tez-Koop-İş Sendikası'nın Samsun Şubesi, 8 Mart'ta bir basın açıklaması yaparak, toplumsal dayanışmayı ve kadın hakları konusundaki mücadeleyi güçlendirmeyi hedefliyor. Tüm toplumu ve basın mensuplarını, kadınların yanında yer almaya ve bu önemli günde destek olmaya davet ediyor.

Etkinlik Detayları:

Tarih: 08 Mart 2024, Cuma

Saat: 15:30

Toplanma Yeri: Taşocak Sahili

Açıklama: Çobanlı İskelesi

 

Samsun Şube Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Tarık SAYIN

Tez-Koop-İş Sendikası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarık SAYIN