TFF, Süper Lig'deki Kritik Maçlarda Yabancı VAR Hakemleri Görevlendirilecek

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in kalan haftalarında kritik karşılaşmalarda yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını duyurdu. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 32. haftasından itibaren lig sonuna kadar kritik maçlarda yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını açıkladı. Bu kararın UEFA ve Avrupa'nın 5 ülkesi federasyonları ile yapılan görüşmeler sonucunda alındığı belirtildi. 

TFF'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, Trendyol Süper Lig'de kritik öneme sahip maçlarda yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirilecek. Bu görevlendirmenin sadece Avrupa'nın önde gelen liglerinden olan İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan talepler sonucunda gerçekleştiği belirtildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) Türkçe ve İngilizce iletişim diliyle görev yapacakları ifade edildi. Bu nedenle, VAR ekibinde İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev alacak.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı maçlar şu şekilde belirlendi:

MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.

Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş.

Corendon Alanyaspor - Galatasaray A.Ş.

Bu adımla, Süper Lig'deki kritik maçlarda uluslararası standartlara uygun bir hakem yönetimi hedefleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tff Süper Lig VAR Hakemleri Yabancı VAR Hakemleri Süper Ligdeki Kritik Maçlarda Yabancı VAR Hakemleri Görevlendiriyor Yabancı Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) spor futbol samsun haber gündem haber