THY Çalışanlarına Yüzde 64 Zam İle İlgili Anlaşma Sağlandı

TAKİP ET

THY ile Hava-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, Türk Hava Yolları çalışanlarına yılın ilk 6 ayı için yüzde 64 zam yapılması kararlaştırıldı. İmzalanan anlaşma, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 2 yıllık bir dönemi içeriyor.

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, şirket çalışanlarının maaşlarında önemli bir artışı beraberinde getirdi. İmzalanan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, 2024 yılının ilk 6 ayı için maaşlara yüzde 64 zam yapıldı.

Anlaşma, 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasındaki 2 yıllık bir dönemi kapsıyor. Sözleşme kapsamında, 2024 yılının ikinci 6 ayı için Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 endeks sayısının Aralık 2023 endeks sayısına göre hesaplanan değişim oranına ilave olarak değişim oranının %10'u kadar zam yapılacak. 2025 yılının ilk ve ikinci 6 ayları için ise ilgili dönemlerin indeks sayıları üzerine hesaplanan değişim oranının %10'u kadar zam yapılacak.

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, sözleşme kapsamında geriye dönük ücret farklarının belirlenmesinde, Şubat ayından geçerli olmak üzere uygulanan %50'lik zam oranının dikkate alınarak mahsup işlemi yapılacağı belirtildi.

Bu anlaşma, THY çalışanlarının maddi haklarının güvence altına alınması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türk Hava Yolları (THY) Hava-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi çalışanlara yüzde 64 zam ekonomi samsun samsunhaber gündem haber