Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun hedeflerini HHalk'a anlattı

TAKİP ET

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Muş, Samsun'un önemli potansiyelleri olduğunu belirterek, kentin lojistik değerlerinin harekete geçirilmesi için üretimin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Muş, "Çalışmalarımız ve beklentimiz Samsun'un üretim merkezine dönüştürülmesi" dedi.

HHALK Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz A. Yener Cabbar ve yazarlarıyla 14 Mayıs seçim çalışmaları üzerine sohbet eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, iyi bir seçim süreci geçirdiklerini ve hem Cumhurbaşkanları Erdoğan'ın, hemde AK Parti'nin oyunu artırarak yoluna devam edeceğini kaydetti.

'Ben hizmet adamıyım ve çözüm odaklı olarak olaylara yaklaşırım' diyen Ticaret Bakanı Muş, "Artık bundan böyle Samsun'un kazanımları için çalışacağız. Bunu herkes görecek. Geldiğim günden bu yana çözümler üretiyoruz, neler yapabileceğimizi de gösteriyoruz. Kentin çok önemli geliştirilebilecek potansiyelleri var. Bunları tek tek elimize aldık ve arkadaşlarımızla değerlendirip, harekete geçireceğiz.Şu kısa sürede ikinci Serbest Bölgeyi kazandırdık ki, diğerinin kat ve kat fazlası bir alan olacak. Üretim de yapılacak. Bu şu demek. Samsun'da istihdam sorunu çözülür, ihracat rakamları istenilen seviyelere çok çabuk yükselir. Yeni yatırımcılar gelir. Samsun kalkınır, halkı kalkınır" dedi.

'SAMSUN’UN POTENSİYELLERİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ'

Samsun'un bir üretim merkezi olmasının şart olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Muş, ilçeleri dolaştıklarında, vatandaşları dinledilerinde ve STK’ların taleplerini aldıklarında şehrin öncelikli yol haritasının ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti: Samsun tarımsal potansiyeli başta olmak üzere sanayisiyle, turizmiyle ve genç nüfusuyla aslında zengin bir potansiyele sahip. İnşallah milletimizin vereceği vekaletle göreve geldiğimizde, alanında uzman liyakatli kadrolarımızla birlikte, şehrimizde önemli yatırım hamlelerini ivedilikle hayata geçireceğiz. Yeni OSB üretim merkezinin, diğer ilçelerdeki OSB'lerle dinamikleri olacak. Eksik kalan yerlerde devreye girip çözüm üreteceğiz. Samsun halkı seçim sonrası da sorunlarının çözümleri için vereceğimiz çabalara şahit olacak. Lojistik imkanlarımızı kullanacağınız. Bu avantaj, genç nüfus avantaj, potansiyel de var. O zaman hep birlikte el ele vermeliyiz, kısır çekişmeler yerine bunlara odaklanmalıyız'" diye konuştu. 

SPOR VE SİYASET AYRI AYRI MECRALARDA OLMALI 

Samsun’un ciddi sorunlarına acilen çözüm üretebilmek için azami gayret gösterileceğini ifade eden Ticaret Bakanı Muş, spor ve siyaset örneği vererek, her işin kendi mecrasında yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Samsunspor’umuzun başarılarıyla iftihar ediyoruz. Gelir gelmez de spor tesisi sorununu çözüme kavuşturduk. İnşallah orada yeni genç yetenekler Türk sporuna katkı verebilmek için yetiştirilecek. Bizler siyasetçi olarak kentin tümden kalkınmasına çözümler üretmeliyiz. Mesela ulaşım noktasında Samsun’u Kuzey- Güney Hattına eklemlendireceğiz.Yeşilkent beldemizdeki ana kavşağı yeniden düzenleyerek bu bölgede de ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacağız. Şoför esnafımızla da bir araya geldik. Onların sorunlarını da etraflıca masaya yatırıyoruz. İnşallah esnaflarımızın da yüzü gülecek.

Samsun’da Adli Tıp Kurumu konusu önümde. Onu da takip ediyorum ve çözeceğiz" sözlerini paylaştı.  Nazım AKPINAR