Ticaret Bakanı Muş'tan SAMÜ'ye övgü

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Üniversitesi'nden övgüyle bahsetti. Muş, üniversitenin kuruluşundan bu yana Türkiye'de yükselen eğitim değerleri arasında yer aldığını söyledi.

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Muş, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nü ziyaret etti. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde sürdürülen projeler ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili Bakan Muş'a bilgi verdi. Muş, akademik personel ve öğrencilerle buluştu.

ÇEVRECİ BALLICA KAMPÜSÜ

Rektör Aydın, 'Az katlı, çevreci, yenilikçi ve sürdürülebilir kampüs' adı altında hazırladıkları proje kapsamında temel amaçlarının Ballıca Kampüsü'nde bulunan endüstriyel miras olan hangar alanlarının mekan hafızasını korumak ve mutlak sıfır atık anlayışıyla restore ederek çevre dostu, kendi enerjisini üreten ve atık suları depolayarak kullanan doğal bir kampüs alanı inşa etmek olduğunu söyledi.

ESKİ HANGARLAR EĞİTİM ALANI OLDU

Bakan Mehmet Muş, Samsun Üniversitesi'nin kuruluşundan itibaren bilimsel eğitim vizyonuyla yürüttüğü akademik faaliyetlerinin sonuçlarını almaya başladığını söyledi. Samsun Üniversitesi'nin tıp, mühendislik, mimari ve teknoloji alanlarında yaptığı büyük atılımlardan övgüyle bahseden Muş, üniversitenin kuruluşundan bu yana Türkiye'de yükselen eğitim değerleri arasında yer aldığını söyledi. Bakan Muş, "Fakülte kurulurken eski hangarlar kullanılmış. Genelde bu hangarlar yıkılır, yerine yenileri yapılırdı fakat burada yapılan çalışmada eskiyi de değerlendirilmiş" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, daha sonra Alaçam ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kaldığını dile getiren Muş, Alaçam'da turizm ve tarımla ilgili güzel çalışmaları olacağını söyledi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelen Bakan Mehmet Muş, talep ve önerilerini dinledi.

Ziyarette AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun Üniversitesi yönetimi hazır bulundu. N. Alper CABBAR