Ticaret Bakanlığı: 8 Milyar TL Değerinde Kaçak Mal Ele Geçirildi

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, gümrük muhafaza birimlerinin başarılı operasyonlarıyla bir önceki yıla göre %300 artışla 8 milyar TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı'nın resmi hesabı üzerinden yapılan açıklamada, 2024 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen operasyonlarda, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %2600 artışla 800 milyon TL değerinde değerli madenin ele geçirildiği belirtildi. En dikkat çeken artışların altın ve pırlantada olduğu ifade edildi. Altında %2966 artışla 771 milyon 355 bin 366 TL, pırlantada ise %3630 artışla 18 milyon 927 bin 739 TL değerinde mal ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca, Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, şüpheli bulunan bir araçta yapılan aramada, aracın doğal bölmelerine gizlenmiş 12 adet külçe altın bulundu. Ele geçirilen külçe altınların piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon TL olduğu açıklandı. Bu başarılı operasyonlarla kaçakçılıkla etkin bir mücadele yürütüldüğü vurgulandı.

Gümrük Operasyonlarında Büyük Artış4 Gümrük Operasyonlarında Büyük Artış ticaret bakanlığı 8 Milyar TL Değerinde Kaçak Mal Ele Geçirildi Ticaret Bakanlığı ın resmi hesabı üzerinden yapılan açıklama Habur Gümrük Kapısı kaçak mal asayiş samsun haber gündem