Ticaret Bakanlığı Açıkladı: Türkiye, Sağlık Turizminden Ne Kadar Gelir Elde Etti?

TAKİP ET

Türkiye, uluslararası kabul gören akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşuyla dünyada 7. sırada yer alarak geçen yıl 2,3 milyar dolarlık sağlık turizmi geliri elde etti.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören 40 sağlık kuruluşuyla dünyada 7. sırada yer alarak geçen yıl 2,3 milyar dolarlık gelir elde etti. Açıklamada, sağlık seyahatlerinin yaygınlaşmasıyla ülke ekonomisine katma değer sağlama, firmaların uluslararası pazarlara açılması ve rekabet gücünün artırılması için destekleyici faaliyetlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Bakanlık tarafından hayata geçirilen "Heal in Türkiye" internet portalı sayesinde sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 175 kurumun tanıtımının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısının Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya ve diğer birçok ülkenin tercih ettiği bir destinasyon haline gelmesine katkı sağladığına vurgu yapıldı.

Geçen yıl 1,4 milyon sağlık turisti tarafından Türkiye'ye gelindiği ve bu sayede sağlık hizmet ihracatının 1,9 milyar dolardan 2,3 milyar dolara yükseldiği belirtilen açıklamada, sektör temsilcileri tarafından düzenlenen ticaret ve alım heyetlerine destek verildiği, ayrıca Berlin ve Londra'da gerçekleştirilen sektör fuarlarına milli katılım organizasyonları düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara sağlanan desteklerin arttığına dikkat çekilerek, bu kapsamda dünyanın önde gelen turizm fuarlarına milli katılım organizasyonlarının gerçekleştirildiği ve markalaşma programlarına destek sağlandığı belirtildi.

ticaret bakanlığı Ticaret Bakanlığı Açıkladı Türkiye Sağlık Turizminden Ne Kadar Gelir Elde Etti? sağlık turizmi gelir Heal in Türkiye açıklama samsun haber sağlık gündem haber