Tinder, Vatandaşlık Onaylı Yeni Kimlik Doğrulama Sistemini Kullanıma Sunuyor!

TAKİP ET

Tinder, kullanıcı güvenliğini artırmak amacıyla getirdiği yeni kimlik doğrulama sistemi ile dolandırıcılık ve kimlik sahteciliği gibi tehlikeli durumları azaltmayı hedefliyor. Yeni özellik, Amerika, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika'da kullanılmaya başlanacak.

Tinder, kullanıcı güvenliği ve karşılıklı güven ortamını artırmak amacıyla yeni bir kimlik doğrulama sistemi getiriyor. Özellikle dolandırıcılık ve kimlik sahteciliği gibi sorunları minimize etmeyi hedefleyen Tinder, bu yeni özelliği ilk olarak Amerika, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika'da kullanıma sunacak.

Yeni kimlik doğrulama sistemi, daha önceki uygulama olan selfie fotoğraf veya video doğrulamasına ek olarak, kullanıcılardan pasaport ya da ehliyet bilgilerini girmelerini zorunlu kılacak. Bu sayede kullanıcılarının gerçek kimliklerini doğrulamış olan Tinder profillerinde, doğrulandığını gösteren mavi kamera işareti belirecek. Ancak mavi tik işareti alabilmek için pasaport veya ehliyet bilgisi de zorunlu hale gelecek.

Tinder, geçtiğimiz sene Yeni Zelanda ve Avustralya'da başarılı bir şekilde test ettiği bu kimlik doğrulama sistemini, yaz aylarında yukarıda bahsedilen dört ülkede daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşturmayı planlıyor. Bu adımın, kötü niyetli kullanıcıların amaçlarına ulaşmasını engelleyerek kullanıcıların daha güvenli bir deneyim yaşamasına katkı sağlaması bekleniyor.

Tinder, daha önce Garbo firmasıyla yapılan sicil kaydı taraması girişiminde başarılı olamamış ve projeyi sonlandırmıştı. Ancak yeni kimlik doğrulama sistemi, kullanıcıların güvenliğine odaklanarak bu alandaki zafiyetleri en aza indirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar arasında bu güvenlik önleminin nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

kimlik doğrulama Tinder