TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün: "TKP, Nerede Güçlüysek Oradan Aday Çıkarttı"

TAKİP ET

Kadıköy'de sol siyasette rekabet kızışıyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Kadıköy belediye başkan adaylığını açıkladı ve bu kararı Türkiye Komünist Partisi'ne (TKP) yönelik eleştirilerle birleştirdi. Ergün, "TKP, TİP nerede güçlüyse oradan aday çıkarttı. Yeni yerler için çalışma yapmadılar" dedi. Adaylık sürecinde yaşanan gerginlikleri ve TKP'nin stratejisini sorguladı.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadıköy belediye başkan adayı Doğan Ergün, 2023 genel seçimlerinde TİP'in en çok oy aldığı bölgelerden biri olan Kadıköy'de adaylık için açıklamalarda bulundu. Ergün, özellikle TKP'nin aday stratejisini eleştirerek, "TKP, TİP nerede güçlüyse oradan aday çıkarttı. İlk iş olarak 14 Mayıs'ta en çok oy aldığımız yerlerden biri olan Hatay'ın Defne ilçesinde adayları olduğunu duyurdular. Yeni yerler için çalışma yapmadılar" ifadelerini kullandı.

Ergün, TKP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmamasını ve CHP'nin adayı Lütfü Savaş'a destek vereceklerini iddia etti. Ayrıca, TKP'nin Kadıköy adayı Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında da görüşlerini paylaştı. Ergün, "Maçoğlu'yla bir sorunumuz yok. Ancak kendisine, AKP'den oy alabileceğimiz emekçi kentlerini tercih etmesi yönünde bir öneride bulunmuştuk. Bu önerimiz kabul görmedi" şeklinde konuştu. Rekabetin kadıköy'de sol siyaset sahnesini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

tip tkp aday yerel seçim