TİP, Hatay'da DEM ve EMEP Adaylarını Destekleyecek

TAKİP ET

Gökhan Zan'ın adaylığını çeken Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden DEM ve EMEP adaylarını destekleyeceğini duyurdu.

Ses kayıtları ve pazarlık skandalının ardından Gökhan Zan'ın adaylığını çeken Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da siyasi tercihi netleşti. Parti, Hatay'da Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bileşenlerinden olan DEM Parti ve EMEP'in adaylarını destekleme kararı aldı.

Bu karara göre, Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'nin adayı Perihan Pakize Sinemillioğlu ve EMEP'in adayı Halil İmrek'i destekleyecek.

Gökhan Zan'ın adaylığından çekilmesinin ardından Türkiye İşçi Partisi'nin bu tercihi, Hatay'daki siyasi dinamikleri ve seçim sürecini etkileyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. DEM ve EMEP adaylarının Türkiye İşçi Partisi desteğiyle seçim sürecinde nasıl bir performans sergileyecekleri ise yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Türkiye İşçi Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan adaylıktan çekilme hatay hatayda dem ve emep adaylarına destek seçim samsunhaber gündem haber