TİP'in kadın başkan adayı eşitlik ve özgürlük mesajı verdi: 'Atakum'da eşitliği ve özgürlüğü konuşacağız'

TAKİP ET

TİP Atakum Belediyesi Başkan adayı Ayşegül Civil, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini anlattı. Civil, "Atakum'da eşitliği ve özgürlüğü konuşacağız "dedi.

2005 yılında siyasi kariyerine Sosyal Demokrat Halkçı Parti Samsun İl Örgütü'nde yönetici olarak başlayan, akademik kariyerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun olarak öykü yazarlığı ve TV programları yaparak sürdüren İletişim Uzmanı Ayşegül Civil, Türkiye İşçi Partisi(TİP) Atakum Belediye Başkan adayı oldu. Civil, düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. 

Daric Hotel’de düzenlenen basın toplantısına, Civil’in yakınları ve dostlarının yanı sıra TİP Samsun İl Başkanı Ümit Özçelik, Kadın Büro Sorumlusu Arzu Özçelik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Birimi, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.  

Toplantıda 'Atakum’u Konuşacağız; Eşitliği, Özgürlüğü Konuşacağız' mottosuyla seçim kampanyasını tanıtan Atakum Belediyesi Başkan adayı Civil, belediye başkanı seçilmesi durumunda Atakum ilçesi özelinde hayata geçireceği projelerinden bahsederek katılımcıları bilgilendirdi.

'ATAKUM İÇİN HİZMETE HAZIRIM'

TİP Atakum Belediye Başkan adayı Ayşegül Civil, "İlk önce kadın kimliğimle eşitlikten, emekten, haktan ve özgürlüklerden yana olan kimliğimle Türkiye İşçi Partisi’nden Atakum Belediye Başkan adayı olarak huzurlarınızda olduğum için çok mutluyum. 
Eğitim ve iş hayatımda edindiğim tecrübeler, halk yararına içinde bulunduğum projeler ve sosyal projelere katılma gayretim ve siyasetteki deneyimlerimle Atakum için hizmete hazırım. Türkiye İşçi Partisi’nin yerel yönetimlerdeki vizyonu doğrultusunda neleri değiştirebileceğimize, rantı ve yandaşlığı değil, liyakati ve bilimi esas alacağımızı bütün Atakum halkına ve akabinde bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Genel olarak yerel yönetimlere yaklaşımımız, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda emekten ve halktan yana bir tavır sergilemek olacaktır "dedi. 

'HALK YEREL YÖNETİMİN MERKEZİNDE OLACAK'

Genç kuşağın ve kadınların haklarını, emek sınıfının yaşam alanlarını koruyarak mahallelerde, köylerde, işyerlerinde onlara nefes aldırmayı bir görev olarak önlerine koyduklarını belirten Civil, yerel yönetim ilkelerinden bahsederek şöyle devam etti; “Atakum’daki toplumsal, ekonomik ve kültürel yaşamdaki ilerleme yine Atakum halkının tamamının, alacağımız kararlara ortak olmasıyla, bu yolda bizimle ele ele vererek bıkmadan usanmadan yürümesiyle mümkün olacaktır.

Halkla bütün olabilmenin önemini kavramış olarak halkın kolektif hareketinin nasıl bir akla sahip olduğunu yaşayarak herkese göstereceğiz. Temsili yönetimi doğrudan halk yönetimine çevireceğiz. Halk örgütlerinin desteğini alarak ve önerileri doğrultusunda oluşumumuzu sağlayarak yolumuza devam edeceğiz.  

Üretim ve yaşamın içinden gelen insanları karar ve uygulama sürecine özellikle dahil edeceğiz. Dolayısıyla yerel yönetimin merkezinde halkımız yer alacak. Kadınlarıyla, gençleriyle, köylüsüyle bütün kesimlerin katılımlarıyla ortak aklı işleterek kentimizi birlikte yöneterek yeniden inşa edeceğiz. Atakumluların sesi olarak sürekli sahada, onların yanında olacağız. Çünkü biz mevcut düzen politikalarının karşısındayız. Aksayan ve sorun teşkil eden her girişimin karşısında olacağız ve direneceğiz. Zaten Türkiye İşçi Partisi olarak her zaman haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı direndik ve bundan sonra da mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz "dedi. 

'HALKIN UMUDU OLACAĞIZ'

"Bizler de Meclis'te halkımızın sözcüsü olarak mücadele eden Partili yoldaşlarımızı örnek alarak kendi sahamızda bu direnişi göstereceğiz "diyen Civil, "Çünkü insan, direndikçe insandır. Bu yolda siz değerli Atakum halkının desteğine ve inancına ihtiyacımız var. Geleceğimizi birlikte inşa etmek istiyorum. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla topyekûn toplumun her kesimini yanımızda görmek istiyoruz. Bu katılım bize güç ve cesaret verecektir. Atakum’u gelin birlikte yönetelim. Oylarınızla değişimin ve umudun sesi olun diyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

CİVİL'İN PJOJELERİ 

Atakum Belediye Başkan adayı Civil’in sosyal projeleri arasında kentin altyapı, ulaşım ve peyzaj sorunlarının çözümü, sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin desteklenmesi istihdama yönelik yatırımların teşvik edilmesi, şeffaf ve denetlenebilir hizmet alımlarının düzenlenmesi, yoksul kesimin belediye imkânlarından yararlandırılması, doğa ve hayvan dostu projeler, belediyelerde işe alımlarda liyakat sisteminin uygulanması, kadın, genç ve engelli istihdamı gibi çalışmalar yer alıyor. 

TİP Samsun İl Başkanı Ümit Özçelik Atakum’da halkçı ve emekçi bir yönetim vizyonunu hayata geçireceklerini belirterek Başkan adayı Civil’i tebrik etti. TİP Kadın Büro Sorumlusu Arzu Özçelik'te, "Atakum'u birlikte yöneteceğiz "mesajı verdi.  

AYŞEGÜL CİVİL KİMDİR?

1 Nisan 1969’da Samsun’da doğdu. Eğitim hayatına Samsun’da başlayarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun oldu. Bu alanda edindiği bilgilerle öykü yazarlığına ve edebiyat programlarına yoğunlaştı. Kariyerine birçok öykü yazarak ve TV programları yaparak devam etti.

2005 yılında siyasi kariyerine Sosyal Demokrat Halkçı Parti Samsun İl Örgütünde yönetici olarak başladı ve SHP’nin Samsun yapılanmasında aktif rol aldı. Aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesi ve LÖSEV Yönetim Kurulu Üyesi olarak uzun yıllar görev yaptı. Ayrıca üyesi olduğu tüm STK’ların projelerinde aktif olarak görev almaya devam etmektedir. 
 
25 yıllık bir iş insanı olarak Samsun merkezli uluslararası ticaret faaliyetleri yürüttükten sonra hayatını toplum yararına projelere ayırmaya karar verdi. SHP sonrası siyasi hayatına Türkiye İşçi Partisi ile sürdürmeye karar veren Civil, uzun süredir TİP üyesi olarak partisinde aktif görev yapmaktadır.   İngilizce bilen Civil, iki kız annesidir.