TİP Samsun Milletvekili Adayı Av. Arslan Bolat: 'Roman Vatandaşlar Ayrımcılığa Uğruyor'

TAKİP ET

TİP Samsun Milletvekili Adayı Av. Arslan Bolat, Canik ilçesinde Roman vatandaşlarla buluştu. Bolat, "Türkiye'de iş hayatında en çok ayrımcılığa uğrayan gruplardan bir tanesi olan Romanlar için kamuda yüzde 1 çalıştırma zorunluluğu istiyoruz' dedi.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Samsun Milletvekili Adayı Av. Arslan Bolat, Samsun’da Romanların ağırlıklı yaşadığı Yavuz Selim Mahallesi’ni ziyaret etti, Roman vatandaşlarla buluştu. Seçim çalışmaları hakkında bilgi aktaran Bolat, vatandaşlara TİP tarafından yayınlanan Umut ve İnat Bildirgesi’ni anlattı.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Samsun Milletvekili Adayı Av. Arslan Bolat, Samsun’da Romanların ağırlıklı yaşadığı Yavuz Selim Mahallesi’ni ziyaret etti, Roman vatandaşlarla buluştu.

DESTEK İSTEDİ 

Umut ve İnat Bildirgesi’ni anlatan Bolat, “Türkiye’de iş hayatında en çok ayrımcılığa uğrayan gruplardan bir tanesi Romanlar. Romanlar için kamuda pozitif ayrımcılık istiyoruz. Kamuda yüzde 1 roman çalıştırma zorunluluğunu istiyoruz. Bunu hem memur alımlarında hem de diğer kamu istihdamlarında geçerli olması için savaşacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu’na, milletvekilliği seçimi için Türkiye İşçi Partisi’ne oy istiyoruz "dedi. 

Nazım AKPINAR