TMMOB: Mimar ve mühendisler işsiz

TAKİP ET

TMMOB İKK Sekreteri Veli Kebapçı, "Mühendisler, mimarlar, şehir plancıları olarak, acil taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz nitelikli işgücümüzün heba olmasına neden olan işsizlik sorunu derhal çözülmelidir "dedi. 

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği(TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapçı, ekonomik krize dikkati çekerek "Krizin sorumlusu olan iktidar, halkın acil sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor "dedi. 

SORUNLARI SIRALADILAR 

Kebapçı, "Bizler, bu ülkenin imarından sanayiine, tarımından enerjisine kadar tüm süreçlerinde yer alan ve üretilen değerlerin tümünde özel katkıları bulunan, hayatı yaşanabilir kılan mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak, acil taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz Nitelikli işgücümüzün heba olmasına neden olan işsizlik sorunu derhal çözülmelidir. Tüm meslektaşlarımıza güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamı artırılmalıdır. Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretleri ve özlük hakları iyileştirilmelidir, ek göstergeler 4800-6400 aralığına yükseltilmelidir. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde kamu görevinden ihraç edilen meslektaşlarımız tüm haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT