TMO buğday almıyor mu?

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, üreticilerin şikayeti üzerine TMO'yu aradığını belirterek, "Bu görüşme sonrası TMO'nun buğday almadığını, 31 Ağustos'a gün verdiğini öğrendik. "1 Eylül son tarih. Nasıl olacak bu iş?" diye sordu.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) buğday alımı yapmadığına yönelik şikayet aldıklarını öne sürdü. Bunun üzerine TMO'yu ürününü teslim etmek isteyen bir üretici gibi aradıklarını anlatan Türkel, kendilerine görevlilerce alımın olmadığını, 31 Ağustos tarihten sonra alım yapılacağının söylendiğini ifade etti. 

TÜRKEL ÜRETİCİ GİBİ ARADI 

CHP İl Başkanı Türkel, "Geçtiğimiz hafta Ladik, Havza, Vezirköprü ilçelerinde incelemelerde bulunmuş, buğday üreticilerimizin sıkıntılarını ve isyanını kamuoyuyla paylaşmıştık. Geçtiğimiz hafta TMO buğday alımı ile ilgili köylüye 25 gün randevu verirken; bugün itibarıyla öğrendik ki TMO buğday alımını bölgede durdurmuş. Konuyu teyit etmek için Havza TMO'yu   aradık. Karşımıza çıkan yetkiliye buğday randevusu istediğimizi söylediğimizde kulaklarımıza inanamadık! Karşımızdaki yetkili 'ayın 31'ine kadar randevu veremeyeceklerini' söyledi. Biz de daha önceden bilgi sahibi olduğumuz üzere 'ayın birinde yani 1 Eylül'de TMO'nun buğday alımını bitiriyor. Son gün 1 Eylül' dediğimizde görevli bize 'doğrudur 31'i son zaten, 31'ine kadar randevu veremiyoruz taleplere göre tekrar değerlendireceğiz” şeklinde bilgi verdi! Şaşırdık mı tabiki hayır "ifadelerini kullandı. 

TÜRKEL ÇAĞRI YAPTI 

AK Parti'ye yüklenen CHP İl Başkanı Türkel şunları kaydetti; "AK Partililer ne diyordu? 'Dağı taşı ekin, çiftçimizin yanındayız'. Cumhurbaşkanı fiyatı ne açıklamıştı desteklerle birlikte? 7,5 TL! Bugün itibariyle TMO,  buğday almıyor! Geçen hafta buğday pazarındaki fiyat 6 TL idi, bugün TMO alım yapmıyor diye fiyat 5 lira 70 kuruşa düşmüş durumda! Biz bu konuya şaşırdık mı? Kesinlikle hayır! Köylüyü yine çaresiz tek başına bıraktınız, şimdi bu vatandaş ofisin buğday almadığı yerde 5 lira 70 kuruşa, 5 lira 80 kuruşa buğdayını zararına vermek zorunda kalacak. Köylüyü yine her sene olduğu gibi tüccarın kucağına attınız. Söyleyin Tarım Bakanınıza derhal talimat versin TMO hemen alımları açsın! Aksi halde sizi tüm Samsun’a rezil ederiz." İsmail AKDUMAN