TMO'nun fındık satış kararı, serbest piyasa fiyatlarını tescilledi

TAKİP ET

TMO'nun fındık satma kararının, serbest piyasa fiyatlarını güçlendirdiği ve gelecek sezon için belirleyici olabileceği ifade ediliyor. Fındık Sanayicisi Mustafa Demirci, TMO'nun serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığını belirterek, gelecek sezon için bu fiyatların referans olacağını söyledi.

TMO'nun duyurusuna göre, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmının satışa çıkarıldığı belirtiliyor. Bu satışlarda, 2023 mahsulünün kilogramı için 130 lira, 2022 mahsulünün kilogramı için ise 124 lira gibi fiyatlar belirlendiği aktarılıyor.

Demirci'nin yaptığı açıklamaya göre, TMO'nun bu kararıyla piyasada fiyatların düşmeyeceği sinyalinin verildiği ve serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı vurgulanıyor. Ancak önemli olanın, belirlenen fiyatların piyasada talep göreceği ve önümüzdeki sezonun fiyatlarını belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Demirci, TMO'nun elindeki fındığı tutması ve belirlediği satış fiyatının üreticiler açısından uygun olduğunu da belirtiyor. Özellikle TMO'nun açıkladığı fiyatın serbest piyasadaki seviyelere yakın olması, piyasada güven oluşmasına katkı sağladığı değerlendiriliyor.