TOBB Başkanı, Ekonomiye odaklanılması çağrısında bulundu

TAKİP ET

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, seçim sonuçlarının ardından ekonomiye odaklanılması çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var, tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarını değerlendirerek, ülkenin önümüzdeki döneminde ekonomik kalkınma ve istikrar için odaklanılması gereken konuları vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte 4 yıllık seçimsiz bir dönemin başladığını belirtti. Bu sürecin, ülke için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ekonomide atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, para ve maliye politikalarının eş güdümünde daha etkili bir şekilde yürütülmesinin önemine değindi. Fiyat istikrarı ve finansal istikrarın sağlanmasının, ekonomide öngörülebilirliği artıracağını ve yatırımları teşvik edeceğini belirtti.

Ülkenin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, yapısal reformların etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, mesleki eğitim, istihdam politikaları, vergi reformu, yargının operasyonel etkinliğinin artırılması, kurumsal altyapının güçlendirilmesi gibi alanlarda reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Hisarcıklıoğlu, siyasi görüş farklılıklarına rağmen ülkenin aydınlık geleceği için birlik ve beraberlik içinde çalışma çağrısında bulundu ve iş dünyasının üretim, yatırım, istihdam ve ihracatı artırmak için çalışacağını ifade etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu seçim sonuçlarının ardından ekonomiye odaklanılması çağrısında bulundu Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada ekonomi samsun haber gündem haber