TOBB Toplantısında Samsun ve Çarşamba İş Dünyası Sorunlarını Gündeme Taşıdı

TAKİP ET

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen istişare toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Samsun ve Çarşamba iş dünyasının karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, sektörel ve bölgesel sıkıntıları dile getirerek, özellikle fındık ticaretinde yaşanan rekabetin dünya ve Türkiye ekonomisi için olumlu sonuçlar doğurabileceği konusunda görüşlerini paylaştı.

TOBB'un İkiz Kuleler'de gerçekleştirdiği toplantıya, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz da katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da bulunduğu toplantıda, 365 oda ve borsa yönetim kurulu başkanları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi.

Çarşamba Ticaret Borsası'nı temsilen katılan Başkan Yılmaz, toplantı sonrasında Hisarcıklıoğlu ile bölgesel konularda bir görüşme gerçekleştirdi.

Yılmaz, fındık ticaretinde yaşanan rekabetin dünya ve Türkiye ekonomisi için olumlu sonuçlar doğurabilmesi adına daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

İstişare toplantısında yapılan konuşmalarda ekonominin ön planda tutularak çalışmanın iş dünyasının şevkini artırdığı belirtildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sektörel ve bölgesel sıkıntıları dinleyerek, alınan kararların ülke ekonomisine hayırlar getirmesini temenni etti.

Hisarcıklıoğlu, ülkenin tüccar ve sanayicilerinin daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Bu çerçevede, istişare toplantısında ortaya çıkan görüş ve taleplerin, ülkenin ekonomik kalkınması için atılacak adımlara ışık tutması bekleniyor.

samsun çarşamba ilçesi TOBB toplantısı iş dünyası sorunları gündem ekonomi samsunhaber sondakikahaber haber