Tokat Depreminde 5 Bina Yıkıldı, 15 Bina Ağır Hasar Gördü

TAKİP ET

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonucunda 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, incelenen yapıların büyük çoğunluğunun 1999 öncesine ait olduğunu ve can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, ciddi hasarlara yol açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu'nun açıklamalarına göre, şu ana kadar 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve bunlardan 5'i yıkık, 15'i ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Tuzcuoğlu, ağır hasar gören yapıların büyük çoğunluğunun 1999 yılı öncesine ait olduğunu belirtti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı ve teknik ekipler, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle kerpiç ve yığma yapıların ağırlıklı olduğu hasarlı binalar, mühendislik hizmetlerinden yoksun binalar olarak kaydedildi. Tuzcuoğlu, kamu binalarında herhangi bir hasar olmadığını ve can kaybının yaşanmamasının teselli verici olduğunu ifade etti.

Tokat Deprem Sulusaray Refik Tuzcuoğlu Samsun Haber