TOKİ Terme'ye "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde kontenjan açmadı

TAKİP ET

TOKi'nin başlattığı "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde Bafra ve Vezirköprü'ye kontenjan açılırken, Terme yine 'üvey evlat' kaldı. İYİ Partili Başkan Ata Ayyıldız, "70 bin nüfuslu Terme'nin sahipsizliği yine gün yüzüne çıktı" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesini açıkladı. Proje kapsamında Karadeniz bölgesinde en fazla konut Samsun'da inşa edilecek. İlk açıklamada 3 bin 750 konutun yapılacağı kaydedilirken, Bafra ve Vezirköprü'ye de müjde verildi ve konut sayısı 4 bin 150 oldu.

Buna göre Çarşamba ve Bafra'da 500, Canik'te 320, Havza'da 150, İlkadım, Kavak ve Vezirköprü'de 200, 19 Mayıs'ta 380 konut inşa edilecek. "Merkez" diye tabir edilen bölgede ise bin 700 konut yapılacak.

70 bin nüfusa sahip olan Terme ise projede yer almadı. İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız, "Samsun'a verilen kontenjan ile birlikte ilçeler bazında dağılım yapıldı. Bafra ve Vezirköprü yoktu, sonradan dahil edildi. Bizi şaşırtmasa da içimizi acıtan Terme yine yoktu" dedi.

YEREL YÖNETİCİLER SESSİZ

İYİ Partili Başkan Ata Ayyıldız, "Yıllarca Samsun'un unutulan kenti, değersizleştirilmeye çalışılan Termemiz, yine mevcut iktidarın 'üvey evladı' hüviyetinden kurtulamadı. Bizi en çok düşündüren ise Terme'yi yöneten yerel yöneticilerimizin sessizliği oldu. AK Parti'nin Bafra bölgesinden milletvekili Orhan Kırcalı, TOKİ ile görüşüp ilçesini projeye dahil ederken, 70 bin nüfuslu Terme'nin sahipsizliği yine gün yüzüne çıktı. Özellikle tarım ve makine sanayide ön planda olan Termeli'nin menfaatlerine korumacı yaklaşmayan iktidar yöneticilerini hemşehrilerimizin vicdanlarına havale ediyorum. Termemizin her fırsatta atıl bırakılmaya çalışılması gözümüzden kaçmamaktadır" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR