Toy-Poodle İçin En İyi Mama, Şampuan ve Bakım; Patilendim.com

TAKİP ET

Toy-Poodle cinsi köpekler hipoalerjenik tüy yapıları ve tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında adından sık sık bahsettirmesi sebebiyle pek çok aile için tercih sebebi olmaktadır. Bu özellikleri nedeniyle bakımı diğer cinslerden daha kolay olan bu minik ve şirin köpekler pati severlerin favorileri arasında üst sıralara yükselmişlerdir. Tatlı mı tatlı bu köpeğe eviniz açtığınızda onun mutluluğu için elinizden geleni yapacak ve bu süreçte ona elinizden gelen en iyi imkanları sunmaya çalışacaksınız.

Sağlıklı ve mutlu bir biçimde büyüyebilmesi için en doğru bakım ve temizlik ürünleri; dengeli ve düzenli beslenmesi için en kaliteli mamaları ona sunabilmek adına araştırmanızı iyi yapmalı ve köpeğinize mutlu bir yaşam sunmalısınız.

Oyuncaklar İçin Bakım Önerileri

Toy Poodle cinsi köpeğinizin kürk ve tüy yapısı sebebiyle oldukça şanslısınız. Fakat bu durum köpeğinizin tüyleriyle ilgilenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Oyuncağınızın mutlu olması ve sağlıklı bir kürke kavuşması için düzenli fırçalama ve tüy taraması yapmanız şart. Bu köpeklerin özel derileri ve kürk yapıları sizi rahatlatacak olsa da düzenli olarak tıraş edilmesi haşerelere karşı kontrol yapılması gerekmektedir. Köpeğinizi rutin kontroller için güvenebileceğiniz uzman veteriner hekimlere emanet etmelisiniz.

Ağız sağlığı ve hijyenini korumak için dişlerini özel üretilmiş fırça ve macun yardımıyla fırçalamalı ve veterinerde diş kontrollerini yaptırmalısınız. Köpeğiniz küçük ve hassas bir cins olduğu için dışarıdan gelebilecek tehlike ve yaralanmaları karşı dikkatli olmalı ve büyük köpekler ile karşılaştığında tetikte olmalısınız.

Oyuncaklar İçin En Doğru Şampuan

Köpeğinizin tüylerinin canlılık ve parlaklığını uzun yıllar koruyabilmesi ve cilt sağlığının bozulmaması için şampuan seçimi çok önemlidir. Şampuan seçerken veterinerinizin tavsiye edeceği bilinen ve kaliteli markaları kullanmak en doğru seçim olacaktır. Buna ek olarak dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Seçtiğiniz şampuan köpeğinizin cilt ve tüy tipine uygun olmalıdır. Bunun için köpeğinizin cilt tipini doğru bilmeniz gerekmektedir.  Cilt problemleri, alerjileri ya da hassas ciltleri olan köpekler için soruna yönelik ve doğru Ph değerine sahip şampuanlar kullanılmalıdır. Özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise oyuncağınız için köpekler için üretilmiş şampuan kullanılmasıdır. İnsanlar için üretilmiş şampuanlar köpeğinize zarar verip cilt problemlerine yol açabilir.

Oyuncaklar İçin En İyi Mama Nasıl Seçilmeli

Poodle-Toy cinsi köpeğiniz için mama tercihinde bulunurken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta küçük ırk maması kullanmaktır. Küçük ırkların ağız yapıları ve çene kuvvetleri diğer köpeklerden farklıdır.

Ayrıca hassas dişlere sahip bu köpekler sert mamalar yerken dişleri zarar görmekte daha kötüsü kırılabilmektedir. Buna ek olarak köpeğiniz ek besinlere ihtiyaç duyabilir ya da özel bir beslenme programını takip etmesi gerekebilir. Böyle durumlarda mamanın içeriğini dikkatli bir şekilde kontrol etmeli ve köpeğinizin ihtiyacı olan tahıl, protein gibi önemli besin maddelerini içeren mamaları tercih etmelisiniz.

En Kaliteli Mama, Şampuan ve Bakım Ürünleri

Köpeğinizin yetişkinliğinde karşılaşması muhtemel sağlık sorunlarının önüne geçebilmek ve mutlu bir hayat sürmesini sağlamak sizin elinizde. Oyuncağınızın sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız kullanacağınız mama, şampuan ve diğer pek çok bakım ürününün köpeğinizin ihtiyaçlarına uygun ve kaliteli markalar olduğundan emin olmalısınız. En kaliteli ve doğru ürünleri kullandığınızdan emin değilseniz bu konuda detaylı araştırma yapmalı ve ürün içeriklerini dikkatli bir biçimde kontrol etmelisiniz. Köpeğinizi ve ihtiyaçlarını doğru tanımak size bu süreçte yardımcı olacak ve seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. En doğru seçimler için veteriner hekiminize başvurmayı ve yardım almayı unutmamalısınız.

Kaynak : https://patilendim.com