Toybelen sorununa Samsun Valiliği el koydu

TAKİP ET

İstanbul'daki yatırımını memleketi Samsun Toybelen Sanayi Sitesi'ne alan iş insanı Turgut Çakmak'ın Keresteciler Sitesi'nde yaşadığı sorunu gündeme getirmemizin ardından, Valilik harekete geçti. Vali Yardımcısı Siyami Köksal şikayetleri yazılı olarak teslim aldı.

İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) kalıp ve ferforje işi yaparken, Samsun'a yatırım yapma kararı alan Bafralı Kalıp ve Ferforje Sahibi Turgut Çakmak, Toybelen Keresteciler Sitesi'nde işletmesini kurdu. Kendisi de Bafralı olan ve işletmesine Bafralı markasını ekleyerek dünyanın 15 ülkesine ihracat yapan Bafralı Kalıp Ferforje firması sahibi Çakmak, aynı zamanda ara eleman ihtiyacına da katkıda bulunmayı amaçladı. Aradan geçen yıllar yatırımcı Çakmak'ı adeta pişman etti. 

HEDEF HALK'A KONUŞMUŞTU 

Keresteciler Sitesi'nin fiziki durumunun tamamlanmamış olmasına isyan eden Çakmak, imara aykırı şekilde yapıldığını öne sürdüğü bölümleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne çokca kez şikayet etti. 13 bin lira kira ödeyen Çakmak'ın kirasının ise 50 bin liraya çıkarılması, bardağı taşıran son damla oldu. İddiya göre 125 bin lira kira istenen iş insanı Turgut Çakmak, HHALK'a sorunlarını anlatmıştı. Haberimizin ardından Samsun Valiliği harekete geçti. 

ŞİKAYETİNİ VALİLİĞE İLETTİ 

Vali Yardımcısı Siyami Köksal, iş insanı Turgut Çakmak'ı Valiliğe davet ederek yazılı olarak şikayetlerini bizzat kendisi teslim aldı. Çakmak dilekçesinde Keresteciler Sitesi'nde yaşadığı bütün sorunlara  yer verdi. Valiliğinde konu ile ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. 

Memleketi Samsun'a yatırım yaptı pişman oldu - Habere gitmek için tıkla

toybelen samsun valiliği samsun haber bafra ekonomi