Transfermart, Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol'u Analiz Etti

TAKİP ET

Dünyanın önde gelen spor sitelerinden 'Transfermarkt', Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol'u mercek altına aldı. İşte detaylar...

Skor, maç sonuçları, istatistikler, transfer haberleri, fikstürler, piyasa değerleri gibi dünya futbol bilgilerini içeren ‘Transfermarkt’ adlı internet sitesi, Kırmızı-Beyazlıların deneyimli çalıştırıcısı Markus Gisdol ile ilgili bir yazı yayınladı.

Yapılan analiz haberde, Samsunspor'u son sıradan alıp başarıyla orta sıralara taşıyan Gisdol'e taraftarların "Dede" diye hitap ettiğini yazdı. Yazıda sözleşme detayına dikkat çekildi.  

Son sıradan orta sıraya. Gisdol dede, Samsunspor'u başarıya nasıl götürdü?" başlıklı analiz yazısında şu detaylara yer verildi:

* Markus Gisdol, Bundesliga teknik direktörü olarak oynadığı maçların neredeyse yarısını kaybetti ama kendisi Türkiye'de ünlü bir adam.

* 54 yaşındaki teknik adam, Ekim ortasından bu yana birinci lige yeni yükselen Samsunspor'u yönetiyor.

* Kulübü alt sıralardan orta sahaya kadar çıkardı.

* Şimdi ise süresi dolan sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı sorusu gündemde.

* Ocak ayında Kicker'a konuşan Gisdol, "Koçluk kariyerimde imkansız gibi görünen başka zorluklarla da karşılaştım ve aslında her zaman belirlediğim hedefe ulaşmayı başardım. Ancak buradaki görev belki biraz daha büyük."

* Gisdol, kulüp bir puanla son sırada yer alırken Samsunspor'u devraldı.

* Gisdol döneminde Samsunspor için işler hemen düzelmedi ama zamanla kulübe verilen isimle ‘Kırmızı Şimşekler’ başarıya giden yolu buldu. 

* Gisdol, oyuncuları motive etmeyi ve takımda güçlü bir uyum yaratmayı başardı. Bu performans her maçı kaybetmeme kararlılığına da yansıyor.

* Sonuç: Samsunspor'un Ocak ortasından bu yana düşme bölgesiyle hiçbir alakası yok, bitime 5 hafta kala 12. sıradalar ve 6 puanlık bir farkla öndeler.

* Samsunspor tribünlerine 17 bine yakın kişi maçlara geliyor ve bu da lig karşılaştırmasında en yüksek beşinci rakam.

* Gisdol; "Stadyumlarda olup bitenler tamamen farklı bir seviyede. Türkiye ligini bizzat deneyimlemek istememin nedeni de buydu" dedi.

* Fatih Karagümrük galibiyeti sonrasında Gisdol, taraftara "üçlü" çektirdi. 

* Gisdol o anı şöyle anlattı; "Bu kültüre dahil oldum. Maçlardan sonra kendimi ön plana atmak istemiyorum. Daha önce hiç böyle olmamıştım. O akşam bunu yapmak zorundaydım. Kaptanımız yanıma geldi ve şöyle dedi: 'Taraftarlar bunu bekliyor.' Ben de köşeye gittim ve taraftarlarla birlikte kutlama yaptım."

* Samsunspor taraftarı Gisdol'e "dede, dede" diye hitap ediyorlar. ‘Dede’,  Türkiye'de bilgelere saygılı bir hitap şekli olarak kullanılıyor. Bu, Gisdol'un bir antrenör olarak başarılarına duyulan sevginin ve takdirin bir ifadesidir. 

* Taraftarların yanı sıra oyuncular ve medyada ona minnettarlığını gösteriyor. 

* Gisdol, Samsun'da başarılı olduğu için popüler.

* Samsunspor taraftarları Gisdol'un kalmasını istiyor ancak teknik direktörün sezon sonunda kendisi için ne olacağı konusunda hiçbir fikri yok. Önemli olan takımın başarısı ve elde edeceğimiz sonuçlardır. Önemli olan takımın ligde kalmasıdır.

* Bir gün Almanya'nın en üst liginde tekrar görülüp görülmeyeceği sorulduğunda Gisdol şu cevabı verdi: "Neden olmasın? Bunu kesinlikle hayal edebiliyorum, koçluk kariyerimin çoğunu orada geçirdim. Ama bu şu anda bir sorun değil. Tüm odak noktam her zaman kendimi adadığım göreve odaklanıyorum. O da şu anda Samsunspor'dur."