TRT, CHP'nin Yerel Seçim Reklamlarını Yayınlamıyor: 'CHP Reklamı Bile Yasak' İddiası

TAKİP ET

Devletin kanalı TRT, muhalefet adaylarına yönelik haber ambargosunu reklam servisine de taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçim için hazırladığı reklam filmlerinin TRT tarafından yayınlanmamasına tepki gösteriyor. CHP'nin reklam başvuruları çeşitli bahanelerle reddedilirken, TRT'nin Cumhur İttifakı adaylarına öncelik tanıdığı iddiaları gündemde.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), muhalefet adaylarının haberlerine yer vermemenin ötesine geçerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçim için hazırladığı reklam filmlerini de yayınlamıyor. CHP, 15 Şubat'tan bu yana TRT'ye yaptığı reklam başvurularına olumsuz yanıtlar alıyor.

CHP'nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefet partilerine ekranlarını kapatmasına sert tepki gösterdi. Bulut, "TRT, Cumhur İttifakı adayları dışında hiçbir adaya tek bir saniye bile yer vermiyor. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e, belediye başkan adaylarımıza karartma uygulayan TRT'de, CHP'nin reklamının gösterilmesi bile yasak" dedi.

TRT'nin AK Parti'nin seçim kampanyası başladığı anda reklam filmini hemen yayınladığını ancak CHP'nin reklam başvurularını sürekli olarak hukuk bölümü onayı beklettiğini belirten Bulut, TRT'nin bu tutumu karşısında tepkisini dile getirdi. CHP'nin reklam filmi için yapılan başvuruların her seferinde çeşitli bahanelerle reddedildiğini ifade eden Bulut, TRT'nin para karşılığı reklam yayını yapmaktan kaçındığını savundu.

Bulut, TRT'nin Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarını sık sık ekrana taşıdığını ve bu durumu eleştirerek, TRT'nin özerklik ve tarafsızlık ilkesine uymadığını iddia etti. CHP'nin şikayet dilekçelerine RTÜK tarafından cevap alamadığını belirten Bulut, TRT'nin tarafsızlık ilkesini çiğnediğini ve seçim sürecine müdahale ettiğini savundu.

CHP'nin reklam filmlerinin yayınlanmamasını eleştiren Bulut, TRT'nin görev suçu işlediğini ve kamuoyunu yanılttığını ifade etti. Bu durumu RTÜK'e taşıdıklarını ancak şikayetlerinin hala işleme alınmadığını belirten Bulut, TRT'nin hukuk devleti, seçim adaleti ve demokrasiye zarar verdiğini dile getirdi.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu chp Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut yayın yasağı reklam yasağı gündem haber samsunhaber