TRT'nin Yeni Dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı" Gala gecesi yaşandı

TAKİP ET

Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi, TRT 1'de yayınlanmaya başladı. İlk bölüm izleme etkinliği, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

 

TRT'nin yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı", Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir galayla seyirciyle buluştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dizinin oyuncuları ve teknik ekibiyle birlikte ilk bölüm izleme etkinliğine katıldı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, TRT olarak özel kanalların zorlanabileceği büyük projelere odaklandıklarını belirterek, "Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak tarihimizi, milli, manevi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmayı, ecdadımızın kahramanlık hikayelerini anlatmayı, şerefli tarihimizin şanlı sayfalarını ekrana getirmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.

Sobacı, "Mehmed: Fetihler Sultanı" projesine büyük bir titizlikle hazırlandıklarını vurgulayarak, uluslararası film platolarında tarihi yapıları aslına uygun bir şekilde inşa ettiklerini, çekimlerin Mısır'ın önemli platolarından biri olan Noor Cinema City'de gerçekleştirildiğini ve Hollywood yıldızı Gassan'ın önemli bir karakteri canlandırdığını söyledi. Sobacı, dizinin çekimleri için 20 binden fazla kostüm üretildiğini ve İstanbul'un fethini canlandırmak için 50'den fazla top üretildiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin Osmanlı Devleti'nin önemli zaferlerinden birine ışık tutmasının büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, Türk dizilerinin dünya genelinde büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye'nin tanıtımında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Oyuncu Sinan Albayrak, yapılan büyük hazırlıkların ardından özveriyle çalıştıklarını dile getirerek, "Gerçekten çok özverili bir çalışma içerisindeyiz." dedi. Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu da İstanbul'un Fethi'ni anlatan bir yapımın önemine vurgu yaparak, seyirciyi soluksuz bir macera beklediğini söyledi.

"Mehmed: Fetihler Sultanı"nın oyuncu kadrosunda ayrıca Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir ve Esila Umut gibi isimler yer alıyor.

Dizinin ilk bölüm konusu ise "Şehzade Alaaddin'in beklenmedik ölümüyle sarsılan Murad Han, Bursa'ya çekilir. Yerine oğlu Şehzade Mehmed geçer. Mehmed, Avrupalı devletler tarafından toy gözükse de gerçekte durum farklıdır." şeklinde özetleniyor.

Fatih Sultan Mehmet TRT Yeni dizi Fetihler sultanı dizi sektörü Osmanlı Devleti türk dizileri Oyuncu