TRT, RTÜK'e Şikayet Edildi: İktidar ve Muhalefet Adaylarına Eşitsiz Yayın İddiası

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nu (TRT), seçim döneminde iktidar ve muhalefet adaylarına yönelik tek taraflı yayın yapmakla suçlayarak RTÜK'e şikayet etti.

CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT'nin seçim dönemine ilişkin yayınlarını eleştirerek, iktidar ve muhalefet adaylarına eşit süre tanımadığı iddiasıyla RTÜK'e şikayette bulundu. İki üye, TRT'nin seçim sürecinde tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığına dair belirtiler ortaya koydu.

Şikayet dilekçesinde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarına ve seçim hukukuna uygun hareket etmesi gereken TRT'nin, iktidar partisi ile muhalefet partilerinin belediye başkan adaylarına eşit oranda yer vermediği öne sürüldü. Ayrıca, TRT'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye daha fazla süre ayırdığı, bu süreçte CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'nin ise oldukça sınırlı bir süreyle ekrana geldiği belirtildi.

Şikayet dilekçesinde, TRT'nin seçim döneminde tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiği ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un hükümlerine uymadığı vurgulandı. RTÜK üyeleri Keser ve Taşcı, TRT'nin taraf tuttuğu belirtilen yayınları için hukuki işlemlerin başlatılmasını talep etti.

Kaynak: anka

rtük trt şikayet eşitsiz yayın iddiası