Trump, Truth Social'ı Elon Musk'a Satmayı Düşünüyor

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, sosyal medya platformu Truth Social'ı satmak istediği ve bu konuda Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'a teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Henüz bir anlaşma sağlanmasa da, Trump ve Musk arasındaki iletişimin arttığı belirtiliyor.

Donald Trump, eski sosyal medya platformu Twitter'dan engellenmesinin ardından Truth Social adlı yeni bir platform kurmuştu. Ancak son gelişmelere göre, eski başkan platformunu satmak isteyebilir. Geçtiğimiz aylarda Trump'ın, Elon Musk'a platformu satın alıp almak istemediğini sorduğu biliniyor.

Washington Post'un haberine göre, Musk'a yapılan teklif henüz bir anlaşmaya dönüşmemiş olsa da, Trump ve Musk'ın iletişimi daha yoğun hale gelmiş durumda. Trump'ın danışmanları, ikilinin siyaset ve iş dünyasıyla ilgili başka görüşmeler de gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Trump'ın Musk ve birkaç güçlü Cumhuriyetçi bağışçıyla bu ayın başlarında Palm Beach, Florida'da gerçekleştirdiği toplantı da dikkat çekti. Ancak Musk'a Truth Social ve Trump ile yapılan görüşmeler sorulduğunda, Musk Trump'ın mülkü olan "Mar-a-Lago'ya" hiç gitmediğini ifade etti.

Musk, ABD Kongre Binası isyanının ardından Twitter'ın Trump'ın hesabını askıya almasını kınayan bir duruş sergilemişti. Ancak Musk'ın yönetimindeki platform, Trump'ın hesabını 2022'nin sonlarında tekrar aktifleştirdi.

Trump, Twitter engeli konusunda Musk'a destek olmasına rağmen, Truth Social'ın adını küçümsemiş ve 2022'de Trump'ın platformunun berbat bir isme sahip olduğunu belirtmişti. Trump'ın platformu satmak istemesi, ikili arasındaki karmaşık ilişkinin tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump elon musk Truth Social satmak Twitter (X) sosyal medya platformu samsunhaber teknoloji gündem haber