TÜBİTAK İş Birliğiyle Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Başlıyor

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü başlatıyor. Proje kapsamında, TÜBİTAK iş birliğiyle yapılacak araştırma, kadına yönelik şiddetin sosyodemografik özelliklere göre incelenmesini ve politika oluşturacak bilimsel kanıtların elde edilmesini hedefliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü başlatıyor. Projenin yürütülmesinde TÜBİTAK ile iş birliği yapılacak ve Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında gerçekleştirilecek. Proje başvuruları 10 Mayıs'a kadar kabul edilecek.

Araştırma kapsamında Türkiye genelinde detaylı bir saha çalışması yapılacak ve kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek. Bu veriler, mevcut politika ve hizmetlere temel oluşturacak bilimsel kanıtlar sağlayacak. Ayrıca, daha önce yapılan araştırmaların sonuçlarıyla birleştirilerek "veri ambarı" oluşturulacak ve kadına yönelik şiddetle mücadelede risk analizleri ve önleyici çalışmalar için yapay zekâ algoritmaları kullanılacak.

Proje aynı zamanda, nitel görüşmelerle şiddet mağdurlarının ve hizmet sunucularının psikososyal ihtiyaçlarını belirlemeyi de hedefliyor. Bu doğrultuda, şiddet mağdurları için psikososyal destek modeli geliştirilerek psikolojik ve sosyal işlevselliğin artırılması için etkili müdahaleler sunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiyede Kadına Yönelik Şiddet Araştırması TÜBİTAK İş Birliğiyle Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Başlıyor Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) proje samsun haber günde