TÜİK Hesaplama Oyunu Yapıyor

TAKİP ET

KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, TÜİK'in hesap oyunları ile emekçinin hakkını gasp ettiğini öne sürerek, "TÜİK'in yeni enflasyon hesabının önümüzdeki 11 ay boyunca süreceğinin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon oranlarını düşük göstermek için hesap oyunu yaptığını öne sürdü. 

'ZAM YAĞMURU' 

Albak, "Zam yağmuru devam ediyor, hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Ancak TÜİK yaşadığımız gerçek enflasyonu düşük gösterme oyunlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.
İlk seçim müjdesi olarak açıklanan; 24 Nisan 2023-31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz faturalarının tamamı, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar doğalgaz faturalarının 25 metre küp kadar kısmının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanmasını içeren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 1 Mayıs’ta yürürlüğe girmiştir.

Ancak TUİK 28 Mayıs seçiminden 1 gün sonra doğalgaz fiyatını enflasyon hesabından düşürme kararı almıştır. Buna göre enflasyon sepeti içinde payı 2,9 doğalgaz fiyatının mayıs ayı enflasyon hesabında sıfır (0) olarak kabul edileceği açıklanmıştır. Doğalgaz faturasını devlet değil düşük gösterilen enflasyonla ücretliler ödeyecek. TÜİK’in yeni enflasyon hesabının önümüzdeki 11 ay boyunca süreceğinin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz "dedi.