Turgut Altınok'un Mal Varlığı Açıklaması Tartışma Yarattı

TAKİP ET

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı açıklaması, sosyal medyada büyük bir tartışma başlattı. Altınok'un "Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz" sözlerine rağmen, sahip olduğu büyük mal varlığı şaşkınlık yarattı. Altınok'un "Babadan miras" dediği mal varlığı listesi, geniş arazi ve konutlardan oluşuyor.

Altınok'un açıkladığı mal varlığı listesine göre, kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu ve 25 tarla bulunuyor. Ayrıca aile şirketleri üzerinde de 67 ev ve 5 dükkan olduğu belirtildi. Bu açıklama sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve "Babadan miras" yorumlarına neden oldu.

"Belediye başkanı olduğumdan beri malım azaldı" diyen Altınok'un mal varlığını gizlemesi uzun süre tartışma konusu olmuştu. Ancak sonunda mal varlığını açıklaması, farklı tepkilere neden oldu. Altınok, mal varlığının üzerinden suni gündem yaratıldığını belirterek, bu malların ana sütü gibi ak ve helal olduğunu savundu.

Sosyal medyada yapılan yorumlar arasında Altınok'un babasının Ankara Savaşı'nda Timur'un yanında savaştığına dair iddialar da yer aldı. Bazı kullanıcılar, Altınok'un mal varlığının hatırlanması ve yazılması için 10 günün gerektiğini ifade ettiler.

Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasıyla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar, hem şaşkınlık hem de eleştiri içeriyor.

turgut altınok mal varlığı açıklama tartışma yarattı akparti ankara büyükşehir belediye başkan adayı turgut altınok mal varlığı listesi gündem samsun samsunhaber haber